• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2009
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

När Migrationsverket bryter mot grundlagen så bör regeringen ingripa

Lennart Eriksson, mannen som sparkades från Migrationsverkerket på grund av sin Israelvänliga blogg, har lämnat in en stämning hos tingsrätten och kräver att få tillbaka sin anställning. Läs även inlägget JO-kritik mot Migrationsverket för agerande i strid med grundlagen.

JO har ju konstaterat att Migrationsverkets agerande mot Lennart Eriksson stred mot grundlagen. Ett sådant agerande från en statlig myndighet kan inte accepteras och om inte Migrationsverket inser det så bör dess huvudman, regeringen, göra det. Lennart Eriksson borde inte alls behöva gå till tingsrätten med allt vad det medför av kostnader och tidsåtgång. Migrationsverket, som ju nu också medger sitt fel (sedan JO påpekat det) borde omedelbart erbjuda Lennart Eriksson att komma tillbaka till den tjänst han sparkades från, eller en likvärdig tjänst. Citat ur skrivelsen till tingsrätten:

JO har vid sin prövning funnit att Lennart Eriksson blev uppsagd från sin anställning som enhetschef pga de åsikter som han gav uttryck för på sin hemsida. JO har därvid funnit att fråga var om ett klart brott mot repressalieförbudet, och riktat allvarlig kritik mot Migra­tions­verket. Lennart Eriksson har alltså bestraffats för att han utnyttjat sin yttrandefrihet. Lennart Eriksson har hela tiden själv haft uppfattningen att han utsatts för en grundlags­stridig repression. Inte förrän genom JO-beslutet har emellertid någon auktoritativ rättslig prövning av den saken skett. Lennart Eriksson har inte tidigare kunnat grunda en talan på en sådan bedömning.

Och så här säger rättschefen vid Migrationsverket, Mikael Ribbenvik, som alltså nu erkänner felet:

Det är mycket olyckligt. Verksamhetschefen borde varit tydligare med vad han menar. Det har skett en olycklig sammanblandning mellan åsikter och ledarskapsfrågor. (Lyssna på inslaget i Västekot här)

Sluta tjafsa och ge Lennart Eriksson tillbaka hans jobb medelbart i stället för att låta cirkusen pågå ytterligare en lång tid i tingsrätten!

Och, som sagt: om Migrationsverket fortsätter på sin grundlagsstridiga väg så bör regeringen ingripa. För regeringen kan väl inte anse att vi ska vara tvungna att acceptera att en av våra myndigheter bryter mot grundlagen?

© Vid citat ur mina texter,
var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.
%d bloggare gillar detta: