• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2009
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga om att den enda bevisningen som de påstådda föräldrarna behöver ge är att de säger: Hej, jag heter Ali och det här är mitt barn Hussein”

Här följer dagsfärska uppgifter om Migrationsverkets synnerligen märkliga syn på frågan om DNA-analyser för att försäkra sig om att man beviljar uppehållstillstånd åt rätt familjemedlemmar till asylsökande. Det är en migga med god insyn i snurrigheterna som berättar:

Följande pågår just nu på olika tillståndsenheter inom Migrationsverket

Det är enligt delgeringsordningen en enhetschef som bestämmer om DNA-analys ska erbjudas eller ej.

Enhetscheferna har nu så till den grad anammat verksamhetschefen Christina Werners tes att hon inte behöver följa lagstiftarens regler om DNA-analys att de – enhetscheferna – uttryckligen säger att en handläggare får bara föreslå DNA-analys om denne har misstankar om att det inte är rätt barn.

En del enhetschefer säger öppet att de inte går med på DNA-analys av kostnadsskäl. Till saken hör då att den enda bevisningen som de påstådda föräldrarna behöver ge är att de säger: ”Hej, jag heter Ali och det här är mitt barn Hussein”.

Tillståndsenheterna gör inga språkanalyser, begär inte in handlingar, håller inte separata intervjuer, bedömer inte åldersfrågan. Samtidigt rapporterar socialförvaltningarna runt om i landet om fler och fler barn som fått tillstånd av verket trots att de inte är de barn som först sagts. Barnen har alltså kommit till Sverige på falska grunder, och de måste nu fosterhemsplaceras och förses med god man.

Så just nu sitter ett antal logiskt tänkande handläggare runt om i landet och säkrar bevisning för den dag som bubblan brister: de gör tjänsteanteckningar i personakterna om att deras chefer vägrar gå med på DNA-analys. För en sak förstår de flesta: att den dag som bubblan brister kommer inte en enda chef eller expert att ta på sig ansvaret.

Kommentar: Borde inte någon orka ta tag i galenskaperna? Om inte: vad är det som behövs för att den här härdsmältan, som kostar svenska folket en massa pengar och många människor en hel del lidande, ska ta slut? Att man anmäler svenska staten för total försumlighet till Europadomstolen?

Svenska folket måste ha rätt att kräva att deras skattepengar används till vettig verksamhet och att de kan lita på att regeringen och myndigheterna ser till att lagar och regler följs. De har rätt att kräva att en så stor och viktig fråga som asylinvandringen till Sverige hanteras professionellt. Och asylsökande (de allt färre som faktiskt har behov av och därmed rätt till skydd) har också rätt att kräva att deras – och andras – ärenden handläggs och avgörs rättssäkert och korrekt. Så är inte fallet idag. Varför lyssnar ingen på miggorna?

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: