• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2009
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Finlands utrikesminister har gett ut sin tredje bloggbok

Alexander StubbUtrikesminister Alexander Stubb (Saml) har inte den blekaste aning om vem som kan ha motarbetat president Martti Ahtisaaris fredspris. Han upplever det inte heller som sin uppgift att ta reda på det: I ett fritt land står det var och en fritt att tycka vad man vill:

Det är en del av den utrikespolitiska debatten. Men naturligtvis vore det trevligt, om det finns en sådan här person, att han eller hon vågar tala öppet om det.

Ei herra ministeriDet sa utrikesminister Stubb i samband med lanseringen av sin senaste bok, Ei herra ministeri (WSOY). Boken innehåller ett urval bland hans över 1500 bloggningar under sitt första år som utrikesminister. Titeln är en ordlek som anspelar på den kända brittiska serien Yes, Minister, men omvänt den här gången: I boken finns läsarnas mothugg mot Stubbs reflektioner.

Det är min tredje bloggbok och jag tror att den här bokformen nu har kommit till vägs ände. Nästa bok blir annorlunda; en mer sammanhållande text som jag skriver från början till slut.

Unto Hämäläinen, erfaren journalist och bloggare även han, konstaterade vid boklanseringen att Stubb kommer att gå till historien som den utrikesminister som bröt den långa traditionen av finska utrikesministrar som hade ett standardsvar oberoende av fråga: ”Inga kommentarer”. I den bemärkelsen är Stubbs bloggande unikt.

Här finns utrikesminister Alexander Stubbs blogg.

Källa: Hbl
%d bloggare gillar detta: