• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2009
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Skattebetalarna ska givetvis inte betala svenska medborgares hemresor från andra länder

Det har nu framkommit att UD har betalat den tidigare i Somalia och Etiopien fängslade Safia Benaoudas hemresa 2007 sedan hon släpppts ur fångenskapen efter några månader. Läs om detta i en artikel i Svenska Dagbladet. Där sägs bland annat att:

Enligt SvD:s uppgifter står alltså familjen i skuld till UD för den förra räddningsinsatsen för två och ett halvt år sedan.

Återbetalning av skulden har inte skett, Safia Benaouda har struntat i att betala  tillbaka lånet till hemresebiljetten till UD under två och ett halvt år. Det var ett lån, det är givetvis inte meningen att vi andra (skattebetalarna) ska betala för den här kvinnans resor! UD borde inte ha väntat i mer än två år med att överlämna ärendet till Kronofogden för indrivning.

Nu är det dags igen. När (om) Pakistan släpper Safia Benaouda och hennes tvåårige son ska skattebetalarna absolut inte betala hemresan. Precis som när det gäller vilken annan svensk som helst (icke-terroristmisstänkt) så får familjen samla pengar till resan. Har de inte pengar så får de ta lån, som alla andra, inte förvänta sig att svenska folket ska betala.

Svenska Dagbladet skriver att de förgäves har sökt Helena Benaouda, mor till Safia Benouda, för en kommentar. Förgäves, alltså. Tidigare har den här modern varit mycket aktiv och ställt krav på UD om information etc…

UD – och därmed svenska regeringen som företräder hela svenska folket – ska inte på något sätt agera annorlunda i fall där svenska medborgare beter sig som Mehdi Ghezali, Munir Awad och Safia Benaouda och till 100 % själva, frivilligt  sätter sig i de situationer dsom de har försatt sig i. Vuxna människor är skyldiga att ta ansvar för sina handlingar och staten (och skattebetalarna) är ingen förälder.

© Vid citat ur mina texter,
var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.
%d bloggare gillar detta: