• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2009
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Där ser man vad ett mantra kan göra.”

En migga serverar ett antal autentiska kommentarer –  lämnade inför flera vittnen – av enhetschefer inom Migrationsverkets BBM (Besök och Bosättning), de som har till uppgift att sköta familjeinvandringen:

1) På frågan om hur chefen fått för sig att godkänna ett äktenskap med omyndiga inblandade: ”GD har sagt att vi ska verka för den globala migrationens möjligheter”.

Med andra ord: Pelas och Fadimes död skapade skyddslagar för att barn inte ska bli bortgifta till höger och vänster. Men kommer sådana fall till Migrationsverkets bord så kan de lagarna lika gärna vara skrivna i sanden.

2) På frågan om hur enhetschefen kan neka DNA-test när den utpekade pappan inte ens kan ange hur många barn han har, hur gamla de är eller vad de heter: ”GD har sagt att vi ska verka för den globala migrationens möjligheter”.

Men då kan vi ju lika gärna annonsera öppet om att det finns ett land på jorden dit det är möjligt att ta vilka barn som helst: Sverige!

3) På frågan hur det kommer sig att enheten ska lämna ett av de mera solklara fallen av återkallelse därhän (ansökan om äktenskapsskillnad inlämnad dagen efter att sökanden fått PUT som gift, sökanden lever på socialbidrag) svarar enhetschefen det som redan blivit ett mantra, nämligen att ”GD har sagt att vi ska verka för den globala migrationens möjligheter”.

Så grattis GD, där ser man vad ett mantra kan göra!

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: