• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2009
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”…och därmed offrar ett stort antal barn.”

En migga på en av Migrationsverkets tillståndsenheter skriver följande:

På tillståndsenheterna har vi också fått känna av besparingarna, eller ”den krympta kostymen”, som vår GD tycker om att säga. Nu finns det ju många sätt att spara pengar på, och ett jättebra sätt som man värkt fram på huvudkontoret är tydligen minskat antal DNA-utredningar.

Men särskilt i Somalia-ärenden, men även många andra, är DNA det enda vi har att tillgå för att se om de uppgifter som givits oss är korrekta. Ledningen påstår att DNA visar att uppgifterna från de sökande stämmer i 90 – 95% av fallen. Jag själv och många med mig säger något helt annat:

DNA-analyserna visar att det är mycket vanligt att man inte alls är släkt eller inte släkt på det sätt man uppgivit.

Inte sällan ”försvinner” den sökande när det är dags att lämna ett DNA-prov. Men kanske är det så att vår kära ledning väljer att blunda för detta och väntar tills de sociala myndigheterna öppnar DNA-ärenden efter anonyma tips (från miggor?) om att allt inte står rätt till.

Så: fullt medveten om att vi står inför ett mycket stort problem med hanteringen av barn, väljer Migrationsverkets ledning att skära ner på det enda som kan visa oss sanningen. Man behöver väl inte bry sig om utomeuropeiska barn så som man skulle bry sig om ifall det handlade om svenska barn…

Användningen av DNA-tester ökas rejält, tills vi får så mycket stopp på detta som det går att få. Men tyvärr är det så att vår GD, bländad av sin egen geniala vision (som är så briljant att ingen förstår den), bara vill se produktion och korta handläggningstider och därmed offrar ett stort antal barn.

Men att ta upp det här totala vansinnet till diskussion skulle troligen vara den mest effektiva karriär- och lönebromsaren som tänkas kan. Så ”högt i tak” är det hos Migrationsverket idag.

Kommentar: Finns det inga andra än miggorna som rapporterar och jag som publicerar deras rapporter som lider med de barn som tagits från sina föräldrar i Somlia och andra länder och, efter att de fått uppehållstillstånd i Sverige, förr eller senare riskerar att dumpas hos socialförvaltningen när familjen som tog hit dem inte orkar med dem mer? Är det så här asylinvandring ska gå till: på totalt lösa boliner utan att man vet vilka de personer är som söker asyl eller om de barn de har med sig är deras egna eller någon annans?

Jag glömmer aldrig samtalet jag fick från en somalisk man för några år sedan. Han bad om hjälp. Han hade haft uppehållstillstånd i Sverige i flera år och hade nu fått veta att två av hans barn, som försvann för mer än tio år sedan i Somalia, fanns i Finland som barn hos andra somalier som fått uppehållstillstånd där som en hel familj. Mannen som ringde ville ha sina barn tillbaka. Men hur skulle det gå till efter så många år? Och barnen, som växt upp i Finland i en annan familj och nu talade finska och hade rotat sig där, hur skulle man kunna slita dem därifrån? Det var ett samtal jag aldrig glömmer. Jag vet tyvärr inte hur det gick för den här pappan och hans ”finsksomaliska” barn.

Sverige – Migrationsverket! – riskerar att bidra till många liknande tragedier genom sin ”krympta kostym” som inte tillåter att man kontrollerar om de barn som kommer hit med asylsökande människor verkligen är deras barn. Det kommer att bli en större skandal än den som handlar om ”apatiska barn” som ju ändå (förhoppningsvis) befinner sig i sina egna familjer.

När sedan vidden av katastrofen blir uppenbar och man inte längre kan sticka huvudet i sanden, då börjar den sedvanliga karusellen av beskyllningar och syndabocksletande. Kom då håg att vetskapen har funnits länge och att det här inte är en nyhet för någon enda av dem som borde ha tagit ansvar redan nu. Men som sedan, när det är för sent, kommer att slå ifrån sig och skylla på andra…

Läs bland annat här:
Migrationsverket är inte ansvarigt för att den enda firman i Sverige som gör språkanalyser på detta språk, anlitat en mutkolv (9.9 2009)
”Den enda bevisningen som de påstådda föräldrarna behöver ge är att de säger: Hej, jag heter Ali och det här är mitt barn Hussein” (6.10 2009)
Autentisk asylutredning i oktober 2009 (9.10 2009)
”Där ser man vad ett mantra kan göra” (12.10 2009)
”Angående inlägget om att Besök och bosättning inte får göra DNA- analyser” (14.10 2009)

”Jag kan inte alls se vad Sverige tjänar på att tillåta barnäktenskap, skenäktenskap, och att okända barn som någon vill ta hit, vem vet i vilka syften, får komma hit utan vidare och hamna var som helst.” (15.10 2009)

%d bloggare gillar detta: