• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2009
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Jag jobbar inte ens med barnärenden. Men nästa år är detta det enda vi sysslar med. ”

En migga med god insyn och gedigen erfarenhet skriver igen. Och som vanligt kommer förmodligen ingen ansvarig att bry sig, vare sig i regeringen, riksdagen eller media. Allra minst just nu när alla är hysteriskt upptagna med att skriva spaltmil och uttala sig i radio och tv om Vellinge som inte vill ha ett boende för 30 ensamkommande unga män som ska slussas ut i andra kommuner. Så till den grad hysteriskt är läget, att riksdagsledamöter och t.o.m. migrationsministern talar om en lagändring!

Det är ingen rim och reson i utspelen och den uppjagade stämningen. Att ständigt gå in och ändra i lagar är oansvarigt och populistiskt, det ger ingen trovärdighet och kontinuitet vilket en regering och en riksdag ska tillhandahålla.

Men här följer i alla fall miggans text, som kommer att drunkna i de hysteriska Vellinge-utfallen:

Jag jobbar inte ens med barnärenden. Men nästa år är detta det enda vi sysslar med.

Min egen prognos – om vi hinner avgöra allt vi har i skåpet som börjar närmar sig tidsgränserna – är nu att jag själv under detta år kommer att ha satt mitt namn under cirka 30 beslut som alla ser ut på samma sätt:

Ett barn kommer till Sverige och säger att det står ensamt i livet.

Mellan 1 vecka och 3 månader efter att det ”helt ensamma” barnet fått PUT (permanent uppehållstillstånd) så är det en drös anhöriga som flaggar upp sig och menar att de måste bo med det barnet – i Sverige. Och barnhandläggarna ska, enligt GD Dan Eliassons snabbhetsorder, i princip inte ställa några frågor alls, så det går fort också. Barnhanteringen på verket kan bara liknas vid ett löpande band.

Det snart absolut enklaste sättet att till en billig smugglingspenning (för det är inte gratis att ta sig till Sverige) få uppehållstillstånd för en hel familj kommer garanterat att nästa år se ut så här:

Skicka hit en person som är (eller påstår sig vara) under 18 år som säger att han står ensam i livet. En tid efter PUT: anmäl er och säg att ni nu, som av en händelse, fått fatt på varandra igen. Ärendet blir snabbt handlagt i båda leden, för alla följer dogmen att ”don´t ask, don`t tell”.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: