• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2009
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

30 ensamkommande asylsökande pojkar till Hammarby Sjöstad

Malmö stad har kört över Vellinge kommun och tvångsflyttat 30 asylsökande tonårspojkar till ett vandrarhem där. Trots att man i den kommunen i mycket tydliga ordalag uttalat att man absolut inte vill ha dem där. I princip över en natt, alltså utan någon som helst realistisk förvarning och tvärtemot en majoritet av kommunens invånare, sitter nu 30 stycken 16-17-åriga unga män i ett gult hus (där man inte ens kan laga mat eftersom köket är utdömt…) i en omgivning där de inte är välkomna. Och mantraorden ljuder, om och om igen: ”De måste ju också ta sitt ansvar”. Det kanske just är det de gör: tar sitt ansvar genom att säga nej. Men den tankevurpan klarar inte pk-mobben att göra.

OK,  men då så. I Hammarby Sjöstad i Stockholm finns tomma lokaler. Butiker lämnar stadsdelen p.g.a. vikande kundunderlag och för höga hyror. Där finns gott om utrymme och staten skjuter till skattepengar för att betala för en sådan verksamhet, så då borde man självklart, från en dag till en annan, kunna ta emot 30 ensamkommande asylsökande pojkar i 16-17-årsåldern i Hammarby Sjöstad. Med den gängse retoriken borde väl också Hammarbuy Sjöstad ”ta sitt ansvar”? Eftersom det inte ens behövs ett kök där man ska hysa de boende torde det vara lätt att snabbt ställa om några lokaler i den fina, välmående och rika stadsdelen Hammarby Sjöstad för mottagande av 30 ungdomar från Afghanistan, Somalia, Irak etc.

Detta är ett tips till Sigtuna kommun som, likt Malmö stad, är s.k. ankomstkommun för asylsökande. Överrumpla Hammarby Sjöstadsborna, ställ dem inför faktum någon dag innan de ensamkommande asylsökande pojkarna flyttar in. Kunde Malmö så kan ni! Lycka till!

%d bloggare gillar detta: