• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2009
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Ensamkommande asylsökande pojkar välkomna till Hammarby Sjöstad

Patricia Olby Kimondo skriver så här, med anledning av min bloggning med rubriken 30 ensamkommande asylsökande pojkar till Hammarby Sjöstad:

Som Hammarby Sjöstadsbo och lokalt politiskt engagerad (M) känner jag mig förstås manad att kommentera ditt framsynta inlägg och därmed förekomma Sigtuna stad.

Som du ju redan vet är Hammarby Sjöstad en del av Stockholms stad, som har avtal om och i stor utsträckning uppfyller behovet av flyktingmottagning. Att vår stadsdel är ny hindrar förstås inte att även Sjöstaden ska ta ansvar för de utmaningar staden har. Och så kommer det förhoppningsvis att bli på sikt. Allt annat vore ovärdigt.

Det är också helt korrekt att flera av våra företagare har haft det tufft i Sjöstaden. Men om staden ska ha råd att erbjuda förstklassig flyktingmottagning är det av hösta prioritet att vi först får ordning på affärerna här i stadsdelen. För tänk så mycket skatt som kan tjänas på all den konsumtion som då skulle kunna utföras här! Och tänk hur många arbetstillfällen vi skulle kunna erbjuda våra nya grannar! Som då så skulle kunna försörja sig själva, betala skatt och lära sig svenska och – om de fick stanna – snabbt ta sin rättmätiga plats i samhället. Och Hammarby Sjöstad skulle bli världsberömt – inte bara för sina avancerade miljötekniska lösningar men också för sitt supermoderna och fungerande flyktingmottagande. Vid närmare eftertanke så är det ju solklart. De nya flyktingförläggningarna måste placeras i Sjöstaden. Till Sigtuna; Ni kan andas ut. I Sjöstaden står vi redo att ta emot framtiden!

Så bra! Och ”förstklassig” behöver mottagningen inte vara, det räcker om den är av god klass, kanske något bättre än i Vellinge där det inte ens finns matlagningsmöjligheter i ett hus där 30 unga och en hel del personal ska vistas. Kanske kan, rentav, ungdomarna snabbt flyttas till Hammarby Sjöstad där de skulle både kunde få ett kök och vara välkomna, i stället för att de ska vara kvar på en ort där de inte är önskade. Det gick ju med blixtens hastighet att placera pojkarna i Vellinge, det kan säkert ordnas nästan lika snabbt att flytta dem till Hammarby Sjöstad.

Det är naturligtvis mycket, mycket bättre för alla parter att man inte använder sig av tvång eller fula överrumplingsmetoder (som t.ex. i Vellinge-fallet), utan att man placerar de asylsökande ungdomarna där de är välkomna (som t.ex. i Hammarby Sjöstad).

Stort tack till Patricia Olby Kimondo för svar och besked!

%d bloggare gillar detta: