• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2009
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Vi har ingen aning om vilka de är!”

En migga rapporterar från sin verklighet på Migrationsverket:

Här är statistik direkt från Verksamhetsområde Asylprövning. Det omfattar data fram t.o.m vecka 46.

Klicka på bilden för att se texten i större format

Observera att det kom 58 ”ensamma barn” under vecka 46. Om detta håller i sig (och det finns inget som just nu talar emot det) innebär det på ett år 3000. Samma utfall för Tyskland motsvarar på ett helår 27.000 ensamkommande unga! En helt fantastisk siffra.

Och återigen: Migrationsverkets ledning anger ingenstans några officiella data för vad som händer med dessa ”ensamma barn” när de väl fått permanent uppehållstillstånd, PUT. Att deras anhöriga då ställer sig i farstun allihop, det är något som vi ser dagligen numer. Men det finns ingen officiell bild på det. Och alla barn och unga som kommer hit  från Somalia; vi har ingen aning om vilka de är!

Kommentar: Heter det ”BUV” numera? Är ”BUV” detsamma som ”ensamkommande asylsökande barn och unga”?

Frågor till Migrationsverket:
* Var finns uppgifter om ålder och kön på dessa ”BUV”?
* Var finns uppgifter om hur många som har fått PUT och på vilka grunder?
* Var finns uppgifter om i hur många fall där ”ensamkommande” fått PUT också anhöriga  beviljats PUT på anknytning till den ensamkommande?

Folk har rätt att få alla fakta, alla uppgifter redovisade korrekt. Svenskarna är inte ett främlingsfientligt eller inhumant folk, men de blir frustrerade och arga när de inte vet vad som pågår på ett av de allra viktigaste (kanske det viktigaste) samhällsområdet: asylinvandringen. De människor, vuxna som ”BUV”, som visar vilka de är och redovisar sina asylskäl och som enligt utlänningslagen då ska ges skydd här ska givetvis få det. Det torde de allra, allra flesta medborgare i landet Sverige hålla med om.

Jag tror inte att någon människa vänder sig mot desperata föräldrar som skickar sina barn till vad de tror är ett bättre liv. Jag vänder mig inte mot de unga som själva vill söka lyckan här. Och allra minst vänder man sig mot det fåtal unga som faktiskt har egna asylskäl och därför, med hjälp av sin familj och smugglare, söker sig till något land inom EU, ofta Sverige, för att få skydd.

Nej, de som man har anledning att vända mig mot är svenska myndigheter och andra ”ansvariga”, som inte ser till att de demokratiskt stiftade lagarna efterlevs och att de som inte har asylskäl lämnar landet medan de som har asyl- eller skyddsskäl tas emot på bästa sätt och snabbt slussas in i samhället. Det är dessa ”ansvariga” som förstör för dem som har asyl- och skyddsskäl genom att slå sönder svenskarnas tilltro och tillit till asylsystemet.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: