• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2009
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Nyheter från Finland

Svininfluensan avtar i södra Finland
På Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) bedömer man att om inte patientmängden åter börjar öka under veckoslutet ser epidemin ut vara över åtminstone på sjukhusen i HNS.

Terroristkontakter i Finland
Det finns eller har funnits tiotals personer i Finland som har eller haft anknytningar till internationell terrorism, uppger Helsingin Sanomat.

Finland tar emot mathjälp från EU också nästa år
Finlands andel av summan är 2,6 miljoner euro. För det får Finland 25 miljoner kg spannmål och en halv miljon kg mjölkpulver.

Åland kan lämna helfinskt Finland
Åland är Folktingets hemliga vapen mot svenskhatarna. Folktingets ordförande Anna-Maja Henriksson varnar nu för att Finland kan förlora landskapet om svenskans ställning ytterligare försvagas.

Folkvalda positiva till kärnkraft
De flesta riksdagsledamöter vill bygga ut kärnkraften. Det visar en enkät med 135 ledamöter som Kaleva, Turun Sanomat och en rad landsortstidningar har låtit göra.   83 av de tillfrågade skulle rösta ja till en ny atomreaktor, och 35 skulle säga nej.

Finland betalar mest till asylsökande i EU
Finland är det mest generösa landet i EU när det gäller att hjälpa asylsökande penningmässigt. Det skriver tammerforstidningen Aamulehti och hänvisar till en undersökning som gjorts i Inrikesministeriet.

Finland ser över bidrag till asylsökande?
Migrations- och Europaminister Astrid Thors säger till Yle att Finland kan bli tvunget att se över bidragen till asylsökande. Nu betalar Finland mera stöd till asylsökande än något annat EU-land

Tamiflulager befaras bli gammalt
Ett medicinlager med Taminflu hinner bli gammalt innan det kommer till användning. Det befarar Utrikesministeriet som just nu undersöker om medicinen kan skänkas till fattiga länder. Helsingin Sanomat rapporterar om situationen.

Vi dricker mest i Norden
Finländarna drack i genomsnitt 12,5 liter starksprit per person i fjol. Med den siffran toppade vi statistiken för den nordiska alkoholkonsumtionen och gick därmed för första gången förbi Danmark i alkoholstatistiken.