• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2009
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Märkliga påståenden i Kristanstadsbladet

Man ska inte vilseleda människor, det är oschysst och det fungerar inte, folk är inte dumma. Påståendena i Kristianstadsbladets artikel Kostnad för Bromöllas flyktingar: noll kronor (22 november 2009) är ett praktexempel på idiotiska påståenden som får människor som tänker själva att undra varför de behandlas som om de vore totalt intelligensbefriade:

Det belastar visserligen de som betalar statlig skatt, men de är ju inte så många.

Så säger intervjuobjektet till Kristianstadsbladets reporter. Denne låter alltså en pinsamt okunnig person, arbetsmarknads- och integrationsansvarig i kommunen (!), komma till tals och framföra ovanstående dumhet oemotsagd. Hon får vidare tala om ”flyktingar” utan att förklara vad hon menar. När hon säger: ”Skattebetalarna i Bromölla har inte betalat en krona för flyktingarna”, är det osäkert vad hon menar. Det är inte så många som är flyktingar i Sverige, menar hon att det är sådana som finns i Bromölla? Eller menar hon ”asylsökande” som väntar på besked om de får stanna eller måste återvända till sina hemländer? Eller menar hon personer som fått PUT (permanent uppehållstillstånd), d.v.s. före detta asylsökande?

Och tror den här ”ansvariga” personen verkligen att flyktingar, asylsökande och personer som nyligen fått PUT kostar Bromöllas invånare noll kronor? Självklart är statliga bidrag skattepengar från arbetande människor i Sverige, såväl från Bromölla som från resten av landet!

Det är skrämmande att en person som inte förstår så enkla saker kan vara ”ansvarig” för arbetsmarknads- och integrationsfrågor! Vilka krav på kompetens och kunnande – för att inte säga normalt sunt förnuft! – ställer man på en person i en sådan befattning och på vilket sätt har det kontrollerats att den som anställdes förstod sammanhang mellan arbete, skatter och bidrag?

Och varför ifrågasatte reportern inget av vad hans intervjuobjekt sa?

%d bloggare gillar detta: