• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2009
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hur tänkte ni nu?

Det är obegripligt att Sverige beviljar flyktingstatus åt Muhamed Kemal Abed och hans familj! Läs om fallet i Expressen under rubriken Jag jobbade åt Saddam.

Varför beviljas en man som arbetat med att ta fram kemiska och biologiska vapen att använda på människor i det egna landet (i Halabja dödades tusentals människor av sådana kemiska vapen) åt en tyrann, diktator och mördare som Saddam Hussein, asyl i Sverige?

Migrationsdomstolen konstaterar att det ”inte kan uteslutas att mannen är starkt förknippad med en regim som väckt avsky hos många människor i Irak”. Ja men Herre Gud, det är väl inte Sveriges sak att värna om människor som medverkat till mord på massor av oskyldiga människor? Men det är vad Sverige gör. Folkmordsdömda Biljana Plavsic släpptes ur fängelset efter endast sex år. SEX ÅR FÖR FOLKMORD och FLYKTINGSTATUS ÅT DEN SOM SKAPADE DÖDANDE KEMISKA VAPEN! Men ut med förföljda kristna och statslösa palestinier som inget land ändå tar emot. Hej & Hå!

Vad är det för fel på folk i detta land (i det här fallet folk i Migrationsdomstolen)? Varför ska Sverige ta in denne man och låta skattebetalarna försörja honom, troligen resten av hans liv eftersom det knappast finns efterfrågan på hans speciella kunskaper i att skapa dödliga kemiska vapen att användas mot människor?

Var i utlänningslagen står att en sådan här person ska ges flyktingstatus i Sverige? I artikeln säger Bashar Jalal, 40, från Göteborg, som flydde Saddam Husseins regim som barn efter att Saddam Husseins män dödat hans morfar:

Det är inte första gången som någon har fått asyl som har samarbetat med regimen i Irak. Man blir inte bara arg, utan man frågar sig verkligen på vilka grunder någon får ett uppehållstillstånd. Det måste finnas de som bättre behöver det än någon som stöttat Irak-regimen på det här sättet.

Jag håller helt med honom. Bland dem som behöver uppehållstillstånd betydligt mer finns statslösa palestinier som inte är medborgare i något land och som inget land tar emot och många kristna irakier som förföljs, misshandlas, våldtas och dödas för sin religions skull. Men de utvisas medan en Saddam-trogen människa som den här kemiingenjören ges uppehållstillstånd och  livslång försörjning. Det är ett hån mot många asylsökande och mot många av dem som kanske drabbades av de dödande kemiska vapnen som Muhamed Kemal Abed skapade och som tidigare sökt skydd i Sverige!

© Vid citat ur texter på min blogg,
var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar
%d bloggare gillar detta: