• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2009
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Att vilja få en bättre framtid är inte asylskäl

De ensamkommande barnen kommer från oroshärdar. Orsaken till att de skickas ensamma varierar. Oftast handlar det om att kostnaderna för att fly med flyktingsmugglare är dyrt. Man vill ge sina barn en framtid.

Ovanstående är ett citat ur en artikel i tidningen Läns-Posten med rubriken ”En fråga om solidaritet och medmänsklighet”.  Att man kommer från oroshärdar är inte ett självklart skäl för asyl i Sverige. Att vilja ge sina barn en framtid (bättre) är naturligt och mänskligt, men svensk utlänningslag accepterar inte det som skäl för uppehållstillstånd.

Man kan inte komma till Sverige och vilja få bostad, försörjning och utbildning för att man får det bättre än i sitt hemland. Sådana outsinliga skattkistor finns inte i Sverige att det går att bekosta den typen av invandring. Det är som sagt inte heller möjligt i enlighet med utlänningslagen. Och de allra flesta minderåriga har inte egna asylskäl, tvärtemot vad många svenskar tycks tro.

Allsidig information och tydlighet på asylområdet är vad jag försökt bjuda på här på min blogg i åratal. Det är förvånande att så få i ”gammelmedierna” och inom den svenska medie-, kultur och politiska eliten som är intresserade. Och det är obegripligt hur blåöögt/enögt de ser på dessa frågor.

© Var vänlig kopiera inte mina texter
för att använda dem i andra sammanhang
!
Att citera går bra, men länka då alltid
till ursprungsinlägget så att hela texten
kan läsas.
%d bloggare gillar detta: