• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2009
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Varför ny webbportal för arbetskraftsinvandrare till Sverige?

Justitiedepartementet meddelar:

Svenska Institutet, SI, har fått regeringens uppdrag att marknadsföra Sverige som arbetsdestination och att samordna insatserna med de svenska aktörerna inom området. Som en del i det uppdraget ingick att utveckla en webbportal för att locka talang till Sverige.

Portalen workinginsweden.se är uppdelad i två huvudområden – Why och How. Respektive del beskriver fördelarna med att arbeta och leva i Sverige och hur en person som är intresserad av att arbetsimmigrera till Sverige går till väga steg för steg för att uppnå detta. Fokus ligger på de yrkesgrupper som definierats i den bristlista som Konjunkturinstitutet och Arbetsförmedlingen ger ut var sjätte månad.

Exakt på vilket sätt SI ska ”samordna insatserna med de svenska aktörerna” står inte klart; man kan ju tycka att det borde räcka med att Migrationsverket hanterar dessa frågor i stället för att de sprids ut på flera ”aktörer”. Det skadar kanske inte med mer information, men om informationen blir dubbel så verkar det inte särskilt smart (plus att det blir dyrt).  All information om arbetskraftsinvandring och regler kring den finns ju redan hos Migrationsverket. Man kunde helt enkelt ha utvidgat och förbättrat informationen på Migrationsverkets webbportal, som torde vara den naturliga för de flesta som söker sig hit att gå in på. Att det behövs separat information också hos SI är som sagt lite svårt att begripa.

%d bloggare gillar detta: