• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2009
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vidare om Migrationsverkets ”barnhantering”

Som ropande röster i öknen hörs miggorna här på bloggen. De framhåller fakta, men ingen bryr sig om ens de mest graverande och allvarliga uppgifter som de framför. Så här är ytterligare ett rop i öknen som kommer att klinga ohört bland dem som gör sig skyldiga till det som beskrivs:

Migrationsverkets barnhantering – och vad som händer sen

Följande är ett rätt vanligt fall:

1) Tonåring från Somalia kommer till Sverige. Eller rättare sagt, vi tror att han kommer från Somalia och vi tror att det är en minderårig och inte en vuxen (18 år). Han säger att han inte vet var mamma och syskon finns, att pappa är död. Resan har dock finansierats av mamma, som skickat tonåringen till sin moster i Sverige.

2) Tonåringen bor hos sin moster och får en god man. Socialen gör en kort utredning och hänvisar till att det är verkets sak att söka efter mamman och resten och familjen.

3) Verket gör en kort utredning och hänvisar till att det är socialens sak att söka efter mamman och resten av familjen. Språkanalys görs inte, åldersbestämning görs inte. Det hinns inte med.

4) Tonåringen (?) får permanent uppehållstillstånd PUT efter 3 månader och 10 dagar. Det fall där miggorna är som mest under piskan är i barnärenden som ska vara klara på 3 månader.

5) Tonåringens mamma och syskon plus en styvfar och dennes påstådda barn (totalt 8 personer) besöker en svensk ambassad exakt 4 månader efter att det ”ensamma barnet” fått PUT.

6) Förklaringen i efterhand är att ”mor och barn fick – av en ren slump – telefonkontakt med varandra två veckor efter att barnet fick PUT”. Detta rimmar rätt illa med att mamman visste till vem i Sverige (mostern) hon skulle skicka sitt barn, visste var han befann sig, att mamman själv fanns där hon hela tiden funnits, och att de lätt kunde få kontakt med varandra när väl barnet fått PUT. Det är som om all förbindelse av någon mystisk övernaturlig kraft gjorde att kommunikationen låg nere just under de dagar då asylutredningen pågick.

Otaliga berättelser om Migrationsverkets undermåliga hantering av asylsökande s.k. ensamkommande barn kan läsas under kategorirubriken Asyl&Migration här på bloggen.

© Vid citat ur texter på denna blogg,
var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.
%d bloggare gillar detta: