• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2009
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

”Skattebetalarna får betala när Migrationsverket inte gör sitt jobb”

Jag har skrivit en artikel på Newsmill: Skattebetalarna får betala när Migrationsverket inte gör sitt jobb.

Notera att jag i mina artiklar, kolumner och blogginlägg inte vänder mig mot de människor som söker skydd här enligt utlänningslagen eller som är flyktingar enligt gällande definition i Genève-konventionen eller ens mot dem som ”bara” söker sig hit i hopp om ett bättre och tryggare liv (kriminella, bedragare och terrorister är en annan sak…). Inte ett ögonblick vänder jag mig mot dessa människor eftersom jag har full förståelse för att man söker sig till ett bättre liv med bättre möjligheter.

Jag förstår också att man ogärna vill lämna Sverige efter att ha varit här i ett eller två år och hoppats att få stanna. Att Migrationsverket nu försöker införa en tremånadersprocess är positivt för alla parter. Det är bättre att återvända snabbt om man får avslag på sin ansökan om asyl och likaså är det bra att man snabbt kommer in i samhället om man får uppehållstillstånd.

Svensk lagstiftning är tydlig: Den som inte anses ha asyl- eller skyddsskäl och får avslag på sin asylansökan ska återvända till hemlandet. Den som fått uppehållstillstånd på falska och bedrägliga grunder bör också få det indraget och lämna landet. Den, som inte frivilligt återvänder som han/hon ska enligt lagen, ska tvångsutvisas så snabbt som möjligt bland annat för att förhindra att parallella samhällen – för människor som vistas här olagligt – växer fram.

Jag vänder mig alltså i mina texter i första hand mot alla de politiker som stiftar lagar som de sedan inte ens själva tycker ska följas, och mot alla de myndighetspersoner hos  Migrationsverket och Polisen som visar oacceptabel oförmåga att – i enlighet med de lagar som trots allt finns – hantera det de är satta att hantera och som de får lön för (av skattebetalarna…).

Jag vänder mig också mot journalister och andra skribenter och mediemänniskor som inte visar alla sidor av asylinvandringen på ett tydligt och korrekt och faktamässigt sätt.

Så det är alltså i första hand svenskarna jag riktar min kritik mot, inte ”utlänningarna”.

© Vid citat ur mina texter,
var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.
%d bloggare gillar detta: