• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2010
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Den asylsökande vill nu gärna återförenas – i Sverige! – med den som han sade sig ha asylskäl gentemot”

En migga skriver:

Ang tidigare inlägg om ensamkommande barn/anknytning
(ett stort antal inlägg i ämnet kan läsas här)

Det finns ungdomar under och över 18 år som beviljats tillstånd p.g.a. att deras föräldrar hotar dem. Föräldrarna kan hota med könsstympning, tvångsgifte etc. Men efter att dessa ungdomar fått PUT (=permanent uppehållstillstånd), dröjer det inte länge innan föräldrarna köar till ambassadutredning. De ansöker nu uppehållstillstånd p.g.a. anknytning, antingen till en minderårig eller till en ungdom som de ”levt i hushållsgemenskap med”.

Den unge vill nu gärna återförenas – i Sverige! – (varför han inte kan återvända till hemlandet är höljt i dunkel) med den som han sagt sig ha asylskäl gentemot. För nu, helt plötsligt,  har nämligen den hotfulla föräldern ändrat sig, han eller hon vill inte längre gifta bort sitt barn eller könsstympa alternativt misshandla sitt barn. Det gamla är nu glömt och förlåtet.

Ibland bifogas ett intyg från någon välvillig socialsekreterare  som uppenbarligen inte har en aning om varför uppehållstillstånd har beviljats ungdomen utan naivt skriver att ”X är i stort behov av stöd för sin mor/ far och känner oro för denne. Utan återförening kan X inte till fullo integreras” etc.

Kommentar: I sådana här fall ska de unga asylsökande förstås så snart som möjligt återförenas i sina hemländer med sina föräldrar, som ju inte längre hotar dem. Migrationsverket ska dra tillbaka uppehållstillståndet och se till att dessa unga män reser hem igen. Inte hämta hit hela familjer att försörjas i Sverige, när ingen av dem har några som helst skäl enligt utlänningslagen att vara här.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: