• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2010
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Lägg ner DO!

Chefen för DO driver alla möjliga omöjliga frågor in absurdum och vilka får betala? Skattebetalarna!

Det har gått för långt. Man kan inte ha en Diskrimineringsombudsman (DO) som på både kort och lång sikt riskerar att skada Sverige, vilket vi har nu! Överhuvudtaget behövs inte den myndigheten, det finns lagar på diskrimineringsområdet, diskrimineringsärenden kan hanteras direkt av domstolarna och behöver inte gå genom en onödig myndighet som kostar kring 93 miljoner att driva. En myndighet som underblåser ilska och vanmakt hos folk och legitimerar en ”kränkningsindustri” som slukar massor av skatte- och företagspengar till mer eller mindre upprörande ”skadestånd”!

Jag skrev delvis om detta på Newsmill den 19 augusti förra året. Newsmill satte rubriken Anmälan om slöjor ett sätt att tjäna pengar.

Nu senast är det en muslimsk man som uppenbarligen lever och bor här, och som skulle få hjälp av Arbetsförmedlingen att få en praktikplats. Men på arbetsplatsen vägrade han att ta den kvinnliga chefen i hand, med hänvisning till att han är muslim. I domen säger hon att: ”Hon kände sig sårad, kränkt och omedelbart utanför”. Det struntade DO i…

DO tog sig an mannens fall och det slutade med att han, tack vare att han vägrar respektera svenska seder och den kvinnliga chefen, blev 60.000 skattekronor rikare.

Vi kommer med största sannolikhet att få se efterföljare till den här mannen, som ser en chans att få en stor summa pengar för en situation de själva skapat. Och det kommer DO att kämpa för med näbbar och klor och med Ionescu-lik nonsensretorik. Att kvinnan, vars hand mannen vägrade ta, på något sätt kan anses diskriminerad – trots hennes eget uttalande m att hon könde sig sårad och kränkt – det ägnar DO inte en tanke. Trots att kvinnan tillhör majoritetsbefolkningen i landet Sverige och följer de traditioner och seder som existerar här så ska hon acceptera att bli diskriminerad för att hon är kvinna! Det är barockt.

Det är dags att slå fast att vad som ska gälla i detta land, ungefär som i Finland där det heter ”maassa maan tavalla”, d.v.s.: ”i landet på landets sätt”.

Det behövs ingen jättekoloss för 93 miljoner med en chef med en nästintill rabiat inställning och som står mycket långt från folks normala och sunda rättsmedvetande. Lägg ner DO och låt domstolar hanterar detta på samma sätt som domstolar hanterar andra frågor som regleras i lag. Lär människor, unga som gamla och invandrare som svenskar att ”lite får man tåla; allt som man blir sur, ledsen eller sårad över kan man inte få betalt fö, av staten och företag”! Samhället och DO måste sluta trumpeta ut ”kränkthetsbegreppet”, det är skadligt för människor att leva i en sådan kultur.

Läs domen gällande den muslimske mannen här.

En mening i domen fastnar särskilt i mitt medvetande och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta:

Eftersom han (mannen som vägrade hälsa. Min anm.) inte hade några förpliktelser i Sverige åkte han under sommaren till Bosnien för att samla energi.

Hade han inte ”förpliktelsen” att stå till arbetsmarknadens förfogande? Eller räknade han kallt med att han nog skulle få en rejäl slant tack vare DO och struntade därför i också dessa regler i Sverige och åkte och vilade upp sig i hemlandet? Etniska svenskar kan inte resa bort och ”samla energi” när de är arbetslösa. De ska stå till arbetsmarknadens förfogande. Men om det var tillåtet för denne ”diskriminerade” man att göra det utan sanktioner, då måste det väl vara tillåtet också för alla andra att  åka bort ett tag! Eller gäller olika regler för muslimska män, som vägrar hälsa på kvinnor på ett i Sverige vedertaget sätt, än för alla andra? Är inte det diskriminering???

© Copyright denna blogg
Kopiera inte texter från min blogg i sin helhet!
Att citera kort går bra, men länka då alltid
till ursprungsinlägget så att hela texten
kan läsas här!
%d bloggare gillar detta: