• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2010
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Vi får information via media.”

En migga återkommer, apropå inlägget ”Kanske hörde jag fel?”:

Migrationsverkets produktion skulle stanna av ifall alla skickades till den här tvådagarskursen om HBT-frågor i asylprocessen. Den här nyheten låter som ogenomtänkt skryt. Och varför skulle vi behöva den här kursen?  För oss  i Sverige är det inte särskilt revolutionerande att höra att en asylsökande är homo-, bi- eller transsexuell. Det är inte heller asylskäl i det allra flesta fall. Så varför skulle vi spela rollspel etc för att kunna bemöta den här homo-, bi- eller transsexuella personen på ett korrekt sätt? Det gör vi ju redan. Eller ska vi nu tro att alla sökande egentligen är homo-bi-transsexuella och att det är vår uppgift att locka fram det ur dem?

Det är ungefär lika pinsamt som verkets satsning på ”kvinnors och barns egna asylskäl”. Bara för att en kvinna med barn söker asyl på makens skäl, ska då vi på verket börja gräva ifall deras äktenskap är OK , ifall barnen blir slagna etc? Hur skulle vi kunna göra detta? Någon jävla respekt måste vi ändå ha mot dem som som söker om asyl! De är inte idioter eller hämmade personer som vi ska ”läsa av” för att veta vad de vill.

Vem vet varför någon sa att vi alla ska gå den här HBT-utbildningen? Vår närmaste chef sa att han inte heller förstår varför någon på verket går ut på det här sättet i media och påstår saker och ting som inte kommer att hända. Eller kommer det att hända? Vem vet? Inte vi som jobbar här.

Häromdagen läste jag också ett uttalande i en tidning av Fredrik Beijer (höjdare på MIG) om att ”alla somalier får uppehållstillstånd”. Och vi som så länge har försökt få svar på frågan om vi verkligen kan bevilja uppehållstillstånd till alla somalier, även för dem utanför Mogadishu och som helt saknar asylskäl! Men vi fick aldrig något svar. Inte förrän nu, när vi fick vi det i tidningen.

De flesta afghanerna ska också få asyl nu, enligt verkets uttalanden i media. Men vi som jobbar här, vi har inte fått några nya direktiv. Vi avslår ansökningarna, enligt det underlag vi har.

Någonstans inom verket saknas det verklighetsanknytning  och det saknas styrning när olika personer lämnar besked till media som inte stämmer överens med vad vi  på golvet gör, enligt lagen.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: