• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2010
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Jag har varnat för det i många år

På Newsmill skriver iraniern Fuad Mor den 27 februari under rubriken Jag tvingades flytta eftersom min familj är muslimsk om hur kristna i Södertälje trakasserat och hotat honom och hans familj i deras lägenhet i stadsdelen Ronna.

I Malmö hotas och trakasseras judar av muslimer, i Södertälje trakasseras muslimer av kristna asylsökande och av kristna från olika länder som kommit hit som asylsökande men har uppehållstid sedan längre eller kortare tid, i Norrtälje finns motsättningar mellan muslimer av olika riktningar (sunni och shia) och i Tensta och Rinkeby liksom i Rosengård är det oroligt och muslimer kontrollerar andra muslimer och lägger sig i deras klädval och val av nöjen.

Varför låter man i Sverige dessa fientligheter fortgå och växa? Jag har varnat för detta i många år och det kommer inte att bli bättre när så väldigt många människor med helt andra kulturella, religiösa, politiska och traditionella bakgrunder tas emot i ett relativt litet land som Sverige (ca 9 miljoner invånare). Att inga politiker vill, vågar eller förstår att detta måste tas upp och att man måste agera, är fullständigt ofattbart.

Att Sverige accepterar att judar, som bott här hela sina liv eller kommit som unga och helt integrerats i Sverige, jagas på flykt av nykomna muslimer är groteskt. Att polis och andra myndigheter inte får ordning i områden som Ronna och Hovsjö i Södertälje och Rosengård, Tensta, Rinkeby etc är oacceptabelt.

Svenskarna lär de nykomna att här går det bra att terrorisera och hota och även ta till våld utan att det får några konsekvenser. Segregationen ökar och våld och trakasserier trappas upp. Vilka mer är det som, likt judarna i Malmö, ska behöva fly från Sverige? När ska politikerna vakna och när ska hotade och utsatta människor få hjälp av riktig polis som gör något annat än tar emot fyrtio anmälningar om stenkastning och smädelser, och lämnar dem utan åtgärd?

%d bloggare gillar detta: