• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Lurade till Sverige måste återvända hem

I princip alla medier i landet rapporterar idag att det hittills i år, på två månader alltså, har kommit busslaster med romer från framför allt Serbien, 1.000 personer. De har lurats att tro att de har rätt till sociala förmåner och uppehållstillstånd. Det är naturligtvis mycket tråkigt för dem som blivit lurade, men knappast något som Sverige har ansvar för. De har inte rätt att vistas i Sverige i strid med lagen oavsett hur lurade de är av landsmän och andra.

När människor från olika länder kommer hit – lurade eller inte – utan några som helst asyl- eller skyddsskäl enligt utlänningslagen, bör utvisning ske så fort som möjligt, eftersom det då handlar om ”uppenbart ogrundade ansökningar” (om de söker asyl) eller för att de inte uppfyller kraven i lagen om att man ska kunna försörja sig själv och då kan vistas här i tre månader (om man kommer från ett EU-land).

”För att få asyl krävs att man är förföljd och riskerar övergrepp. Det är väldigt svårt att få asyl från Europa”, säger Migrationsverkets generaldirektör, Dan Eliasson.

Utlänningslagen 8 kap. Avvisning och utvisning

6 § Migrationsverket får förordna att verkets beslut om avvisning enligt 4 § första stycket får verkställas även om det inte har vunnit laga kraft (avvisning med omedelbar verkställighet), om det är uppenbart att det inte finns grund för asyl och att uppehållstillstånd inte heller skall beviljas på någon annan grund.

Läs en av artiklarna om denna nya ”lurendrejeriturism” till Sverige här.

%d bloggare gillar detta: