• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om kreativa asylhistorier

Jag har hört och läst hundratals kreativa asylhistorier genom åren, många av dem kan läsas under kategorirubriken Asyl&Migration. Här är ytterligare en:

Flydde från tvångsgifte med häxdoktor

Finns det verkligen i utlänningslagen stöd för att bevilja uppehållstillstånd åt en kvinna från Nigeria som säger sig vara hotad och kunna bli förföljd av en svåger som är häxdoktor?

Hur har den här historien kontrollerats och följts upp – det är ju ändå ett stort åtagande av Sverige att ge uppehållstillstånd åt två personer (kvinnan och hennes barn), med försörjning, bostad, skola etc som medföljer när man får uppehållstillstånd i landet. Hur kom kvinnan till Sverige? Smugglades hon för en stor summa? Vem betalade resan?

Allt detta skulle man gärna vilja veta för att kunna bilda sig en uppfattning om den här märkliga historien. Men sådana uppgifter rapporterar medierna inte, de ställer troligen inte ens frågorna. Så länge medierna inte rapporterar hela historier, alla fakta, är det omöjligt för allmänheten att ta ställning till, än mindre ta på fullt allvar sådana här berättelser. Och misstron mot asylsystemet ökar, vilket tyvärr också drabbar de människor som har verkliga asyl-. eller skyddsskäl.

© OBS! Kopiera inte texter från min blogg i sin helhet!
Att citera kort går bra, men länka då alltid
till ursprungsinlägget så att hela texten
kan läsas här!
%d bloggare gillar detta: