• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Att medierna aldrig lär sig!

Ulricehamns Tidning visar på samma okunnighet (eller om det är slarv eller något annat?) som så många andra medier gjort och ständigt gör när de berättar att asylsökande inte fått tillstånd att stanna i Sverige. Artikeln i Ulricehamns Tidning har rubriken Romer hotas av utvisning.

I den andra meningen i ingressen till artikeln skriver reportern att: ”För den romska familjen från Kosovo blev avslaget från migrationsverket ett dråpslag”. Det framgår längre in i texten att familjen även fått avslag i migrationsdomstolen. Och att de sökt prövningstillstånd i Migrationsöverdomstolen, vilket  i deras fall torde vara omöjligt. Därför står beslutet fast och familjen ska lämna Sverige.

Ulricehamns Tidning b0rde rapportera korrekt, och då handlar det alltså inte alls om att en romsk familj från Kosovo ”hotas av utvisning” utan om att den ”ska utvisas”! Man hotas av utvisning tills det föreligger ett lagakraftvunnet beslut som säger att man inte befunnits ha rätt att stanna. När beslutet kommit föreligger inte längre ett hot om utvisning utan då är det ett faktum att man ska lämna landet.

© Vid citat ur texter på min blogg,
var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.
%d bloggare gillar detta: