• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Värna asylrätten – ta tag i missbruket!

I åratal, i otaliga inlägg här på bloggen har jag skrivit om de s.k. ensamkommande barnen som Sverige tar emot och som ofta varken är barn eller har asylskäl (det gäller givetvis inte alla). Miggor har berättat om asylsökande som varit långt över 18 år, som med frenesi hävdat att de är 17 och ensamma i världen och har flytt från död och tortyr. Id-handlingar som styrker ålder och nationalitet har dessa ”barn” inte haft, och Migrationsverket har inte haft orken att stå emot utan slussat ut ”barnen” i boenden där de blivit frustrerade över att bli behandlade som minderåriga och trakasserat, hotat och brukat våld mot personal samt slagit sönder inredningar. Givetvis inte alla, men tillräckligt många för att också personal på dessa boenden börjat skriva och slå larm om sin frustration över vad de måste utstå och vad de ungdomar som faktiskt är minderåriga, tvingas genomlida med dessa män på boendet.

Ingen lyssnar! Ingen bryr sig. I stället tillsätts en landshövding som ska tvinga fram ännu fler ohyggligt dyra ”kommunplatser” åt dessa personer som – som sagt – ofta varken är under 18 år, ensamma eller ens i behov av skydd enligt utlänningslagen. Jag har – i åratal och otaliga gånger – skrivit och framhållit exakt detsamma som Per Gudmundson så väl formulerar i Svenska Dagbladet under rubriken Värna asylrätten. Att man måste ta tag i missbruket av asylrätten och det ofantliga kostsamma vansinnet som pågår i trafiken med ”ensamkommande barn” och att detta måste stävjas och inte uppmuntras så till den grad att det väller in tusentals unga män (de är oftast män, mer sällan kvinnor) som inte har några som helst skäl att bli omhändertagna och försörjda i Sverige.

Jag har påtalat detta så många gånger och hoppats och trott att någon ska lyssna och orka ta tag i detta enorma slöseri med skattepengar, dessa ogrundade asylansökningar som också kostar miljoner kronor för hantering av Migrationsverket och migrationsdomstolarna och för offentliga biträden etc. Men istället för att ta tag i detta stora och enormt kostsamma problem och snabbehandla tvivelaktiga ärenden (när man påstår sig vara under 18 år men när det redan vid en vanlig okulär besiktning uppenbart kan konstateras att så inte är fallet) och återsända dem som kommit hit som lycksökare så fort som möjligt. Det är inte rimligt att begära att skattebetalarna ska fortsätta att punga ut miljarder kronor för uppenbart falska och utnyttjande asylsökande. Tar man tag i detta – som man alltså borde ha gjort för länge sedan – så behövs ingen Björn Eriksson och inga hot om tvång mot kommuner, som till skillnad från andra aktörer på området verkar ha sett att ”kejsaren är naken” och värjer sig.

Betänk också, alla ni politiker som är så måna om era positioner, att om alla siffror kring asyleriet för en gångs skull presenteras, och om de presenteras före valet, så kommer detta att bli den största och avgörande valfrågan. För kostnaden är så astronomisk och problemen som det medför att inte ta tag i svartjobb, gömda, illegala invandrare, oskäligt asylsökande och s.k. ensamkommande barn är så gigantiska att allt detta kommer att slå till med full kraft mycket snart. Ingen s.k. ansvarig (?) politiker eller generaldirektör har rätt att stoppa huvudet i sanden när det gäller de problem som redan finns och växer. Ingen vid sina sinnens fulla bruk kan tro att det blir bättre inom en överskådlig framtid.

Per Gudmundson säger i sin artikel exakt detsamma som jag sagt i åratal: Problemet kan bara lösas med att upprätthålla asylbegreppet och värna definitionen av vem som är flykting.

Vem/vilka är ansvarig/a för kaoset på asylområdet i Sverige? Vem/vilka vill och orkar ta ansvar för det? Det kan vara bra att veta för alla människor i Sverige som ska rösta i nästa val, och inte minst för de ca 3,5 miljoner som genom sina skatter (bland världens högsta) bekostar alla samhällsfunktioner och även riksdagsledamöters, kommunpolitikers, generaldirektörers och regeringars löner och förmåner.

Jag slutar som Per Gudmundson börjar sin  artikel i Svenska Dagbladet börjar: Värna asylrätten!

Mina texter finns under Asyl&Migration och på sökordet ”ensamkommande”.

© Vid citat ur texter på min blogg,
var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.


%d bloggare gillar detta: