• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2010
  m ti o to f l s
  « Feb   Apr »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS samtid&framtid

  • Finland har sparat in 16 miljoner euro genom anpassningsåtgärder inom asylmottagningssystemet söndag, 29 mars, 2015
   Inrikesministeriet meddelar att man i Finland under tidsperioden 2011 – 2014 sparat in över 16 miljoner euro (158 miljoner kronor) genom anpassningsåtgärder inom asylmottagningssystemet. Detta har åstadkommits bland annat genom att man anpassat systemet för mottagande av asylsökande genom att minska antalet inkvarteringsplatser och lägga ned förläggningar. A […]

I Finland förstår man att det är både svart och vitt – samtidigt

Jag brukar ofta skriva här på bloggen – eftersom mina texter läses av människor som inte alltid är så vana att tänka själva utan att gå på det som anses vara pk – att den stora asylinvandringen innehåller både svarta och vita sidor. Samtidigt. Det är inte så svart eller vitt som både vissa politiker och de flesta medier verkar tro, eller åtminstone vill försöka påskina.

I Finland ger finansminister Jyrki Katainen i en intervju i Hufvudstadsbladet exempel på vad regeringen har gjort för att lugna ner upprörda finländares känslor när det gäller asylinvandringen:

Ett exempel är det som regeringen redan har åtgärdat, det att invandrare inte ska ha bättre sociala förmåner än finländare. Ett annat är att det bland asylsökarna finns människor som egentligen inte söker asyl utan finländsk levnadsstandard. De belastar mottagningscentralerna och asylprocesserna och försvårar hjälpen till dem som på riktigt är i nöd.

Jyrki Katainen får frågan: Matti Vanhanen (Finlands statsminister, min anm.) sade i Hbl i fjol att han är redo att marschera mot rasism. Då blev det inget av det, men är det nu läge att gå ut och demonstrera? och svarar:

Det passar mig alldeles utmärkt. Det handlar om människovärdet och ett större värde än det finns inte, så jag går väldigt gärna ut och marscherar mot rasism.

Finansminister Jyrki Katainen säger också:

Jag tror att en bred majoritet av finländarna godkänner arbetsrelaterad invandring, kvotflyktingar och att vi hjälper människor som verkligen är i nöd.

Min kommentar: Jag tror, precis som Finlands finansminister, att finländarna men också svenskarna ”godkänner arbetsrelaterad invandring, kvotflyktingar och att vi hjälper människor som verkligen är i nöd”.

Källa:

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 224 andra följare