• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hur många ensamkommande barn och unga asylsökande har egna asyl- eller skyddsskäl?

Fakta är fakta, och för att vara säker på hur det egentligen ligger till, har jag ställt följande frågor till Migrationsverket. Frågorna är föranledda av att det föreligger starkt divergerande påståenden. Miggor som kontaktar mig säger att knappt några ensamkommande barn och unga har egna asyl- eller skyddsskäl i utlänningslagens mening utan får stanna av andra anledningar, medan Luciano Astudillo, rdl  (S), i Dagens Nyheter den 26 mars med bestämdhet uttalar att: “Det är väldigt få ensamkommande barn som inte har asylskäl”.

– hur många barn och unga under 18 år (eller påstått under 18 år) har under åren 2008 och 2009 beviljats asyl resp PUT på egna asyl- eller skyddsskäl.

– hur många barn och unga under 18 år (eller påstått under 18 år) har under åren 2008 och 2009 beviljats PUT för att man inte hittat deras föräldrar eller av andra (vilka?) anledningar.

Med anledning av att det föreligger totalt motsatta påståenden i frågan om unga asylsökandes egna asyl- eller skyddsskäl, är det av bra att få fakta att förhålla sig till.

Lästips: Sverige följer Norges exempel gällande ensamkommande unga asylsökande.

© Vid citat ur texter på min blogg,
var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.
%d bloggare gillar detta: