• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Så här skriver Finlands ambassad om hushållsavdraget i sitt nyhetsbrev

I Finland ser man att efterfrågan på svart arbetskraft minskat. Låg- och medelinkomsttagare som utnyttjar bidraget får lättare ihop vardagen då en del städning och hushållsarbete sköts av någon annan. De nya arbetsplatser inom bygg och vårdbranschen som hushållsbidraget förde med sig har återbetalat skatteavdragen till samhället.

Så skriver Finlands ambassad i sitt  nyhetsbrev. Och:

Ulla-Maj Wideroos & Tarja Kantola

”Avdrag för hushållsnära tjänster är en jämställdhetsfråga. Kvinnor som arbetar inom städbranschen och betalar skatt får pension och en status på arbetsmarknaden” säger Tarja Kantola som är viceordförande för Socialdemokratiska Kvinnor i Finland. ”Jag har läst intervjuer med framstående kvinnor i svensk media och förundras över att de stolt poängterar att de själv städar sina hem”.

”Det är förnedrande att kalla dem som jobbar med hushållstjänster för pigor. De som köper tjänster har ju gett dem ett stort förtroende genom att överlåta skötseln av sina hem till dem”, konstaterar Wideroos.

Läs ambassadens hela text här! Och läs också Seminarium om hushållsavdrag på Finlands ambassad och Apropå hushållsnära tjänster – i Finland resp i Sverige! Dessutom, i samma ämne: Menar Svensk vänster att Finsk vänster är ideologiskt vilse?

%d bloggare gillar detta: