• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

    april 2010
    M T O T F L S
    « Mar   Maj »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

En del har egna familjer (fru och barn) i hemländerna och här tror man att de är barn…

Detta – Mer än bara barn – har miggor och anställda på boenden för unga asylsökande män berättat om här på bloggen i åratal. Det blir varken mer eller mindre sant för att en skribent i Dagens Nyheter nu, mycket sent omsider äntligen skriver om uppenbara och bland de berörda på Migrationsverket och på asylboendena väl kända  fakta om asylsökande ungdomar (ganska sällan ”barn”) även om det förstås är bra att det skrivs. Undrar bara – och det har jag också undrat över otaliga gånger här på bloggen – vad det är som gör att ingen tidigare har tagit upp de stora problem som finns kring unga män som kommer hit och säger sig vara 17 år gamla och ofta är betydligt äldre, men bland vilka det också finns en del som är 17 år. En del har egna familjer (fru och barn) i hemländerna och här tror man att de är barn…

Många journalister läser den här bloggen och har under lång tid läst miggornas berättelser. Det har tagit lång tid för ens en av dem att ta till sig det här, orimligt lång tid. Därför vilseleds också allmänheten genom ofta alltför ensidiga skriverier och felaktiga asylberättelser  av gammelmedia..

Men också detta tål att upprepas för åttahundranittionde gången: asylområdet är inte svart eller vitt. Det är svart och vitt. Samtidigt! Försök förstå det.

Till skillnad från en del andra som skriver, anger jag alltid källa!

© Mina texter får citeras men inte kopieras i sin helhet.
Ange alltid källa och länka till originaltexten!