• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2010
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland: Diskussionen om invandrare och attityderna till dem fortsätter

Läs först I Finland: ”De som motsätter sig fler invandrare är inte rasister, bara förnuftiga”, I Finland: ”De som motsätter sig fler invandrare är inte rasister, bara förnuftiga” och Finland: Socialdemokraternas partiordförande Jutta Urpilainen stöder Eero Heinäluomas syn på arbetskraftsinvandring.

En del tycker att det är bra att Heinäluoma tog upp problemet med de hundratusentals arbetslösa finländarna samtidigt som regeringen vill locka arbetstagare från andra länder. Andra socialdemokrater upplever det som mycket obehagligt att partiet som tidigare betonat solidaritet och internationalitet nu överger sina värderingar och låter Sannfinländarna leda invandringsdebatten.

Heinäluomas uttalanden i Hufvudstadsbladet i lördags och partiledaren Jutta Urpilainens kommentarer om att ”ta seden dit man kommer” ses som tecken på att SDP intagit en hårdare linje i invandringsfrågor.

Eero Heinäluoma förundrar sig i en intervju i Demari över uppståndelsen kring hans uttalanden. Han anser att det inte handlar om rasism eller tolerans, utan om kritik mot att personer flyttar till Finland för att arbeta.

Läs hela artikeln i Hufvudstadsbladet: Attityder till invandrare delar SDP.

%d bloggare gillar detta: