• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2010
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

”Sicken soppa i detta PK-land, med en politisk självbild med drag av megalomani, har försatt sig i! ”

Det kom ett mejl från en man som vi kan kalla Bengt-Åke:

Jag måste bara kommentera ditt inlägg ”Vem ska försvara oss…”. Jag håller fullständigt med i din analys. Jag tillhör en generation som, två dagar efter gymnasieexamen, ryckte in till värnpliktstjänstgöring. Jag är född på mitten av 60-talet och även om vi också insåg, vi värnpliktiga, att vi skulle få svårt att klara oss mot ett angrepp (bland annat p.g.a. den redan då påbörjade nedmonteringen av försvaret), så fanns det i alla fall en stolthet hos de flesta av oss över att få tjänstgöra och utbilda sig för försvaret av sitt land, Sverige.

Även om politisk korrekthet, PK, har genomsyrat Sverige länge (1968 osv) och redan fanns på min tid i lumpen, så känner jag och många av mina vänner en stolthet över LANDET Sverige och över att vara svensk. Den fega och mer eller mindre ”landsförrädiska” politik som förts i många år, oavsett regering, ger jag dock inte mycket för.

Apropå försvaret såg jag en Fp-motion (tror jag det var) där det krävdes att alla höga officerare skulle genomgå genusutbildning… Sicken soppa i detta PK-land, med en politisk självbild med drag av megalomani, har försatt sig i! Och värre lär det bli med en eventuell ”rödgrön röra” vid makten (även om det är illa redan nu).

Min kommentar: ”Genusutbildning” för höga officerare – Herre Gud, det kan bara vara i Sverige av alla länder  i hela världen där någon kan komma på en så vansinnig idé! Jag måste kolla upp om det verkligen kan finnas sådana dårfinkiga riksdagsledamöter, och letade bland inlämnade motioner de senaste åren. Och hoppades att Bengt-Åke, som skrivit texten ovan, skulle ha haft fel. Men icke! Han har faktiskt rätt! Men det var inte Folkpartiet som skrev motionen, det var Vänsterpartiet som i sin Motion 2004/05:Fö227 Genusutbildning inom försvarsmakten förde fram att det ville att:

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad i motionen anförs om att skyndsamt införa genuskunskap i samtliga militära utbildningar.

Om man läser motionen om allt som V tycker ska genomföras inom Försvarsmakten så inser man omedelbart att med en sådan inställning till ett lands försvar så är det lika bra att lägga ner det helt, för sådana här galenskaper funkar inte i krig. Fråga Finland om det hade funkat i deras krig och de skrattar ihjäl sig.

%d bloggare gillar detta: