• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2010
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Sverige ska värna asylrätten, alla som behöver skydd ska kunna få det. Men vi ska inte garantera livstids försörjning åt tusentals människor bara för att visa vilka fina människor vi är.”

En migga som slutat på Migrationsverket nyligen skriver, med anledning av inlägget ”Skandalverkets GD uppför sig i bästa fall som en despot” (16 juni):

Jag skriver detta angående inlägget från en ex-kollega på MIG, angående GD:s agerande. Eftersom det är han som har ordnat med den s.k. ”lean”-modellen, utformad för näringslivet och inte för en myndighet, och därmed får sägas vara direkt ansvarig för haveriet inom såväl asyl- som tillståndshanteringen, ska han senast efter kommande val avsättas. Han ska även ställas till svars för att tusentals beslut fattats vilka står i direkt strid med svensk lagstiftning. Ordern att bevilja alla irakier PUT, i princip oavsett asylskäl, och alla somalier likaså, trots att de inte kan styrka sin identitet, kom från hans kansli och därmed direkt från honom. Likaså när handläggare på tillståndssidan beordras att, i många fall mot sin vilja och övertygelse, bevilja tusentals anhöriga från Somalia PUT, personer som inte på något sätt styrkt sin identitet eller sin relation till personen i Sverige. Att dessa beslut var felaktiga visade verkets rättsenhet genom att helt plötsligt vända kappan efter vinden, frångå sitt tidigare beslut och beordra avslag för alla som inte kan styrka sin identitet, en grupp som till minst 90% utgörs av somalier.

Fanns det något som helst ryggrad hos våra politiker, så att de vågade stå för att i Sverige är rättssäkerheten viktigare än att vara politiskt korrekt, skulle samtliga tillstånd som utfärdats till personer utan styrkt identitet dras tillbaka och en ny prövning göras. Åldersbestämmelser skulle göras, på den sökandes bekostnad. DNA-utredningar skulle göras i anknytningsärenden, på den sökandes bekostnad. Tvivelaktiga dokument skulle granskas, på den sökandes bekostnad. Samtliga som inte håller streck ska avslås. Precis som i alla andra fall. Men det kommer aldrig att gå att genomföra. Sverige styrs av en samling ryggdunkande, räddhågsna syltryggar, som är mer oroliga för sitt anseende utåt, och för den delen också inåt, än om att Sverige överlever.

Medan det politiskt korrekta etablissemanget står och applåderar det mångkulturella Sverige förblöder vi. Sverige ska värna asylrätten, alla som behöver skydd ska kunna få det. Men vi ska inte garantera livstids försörjning åt tusentals människor bara för att visa vilka fina människor vi är.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: