• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Kan man gå i korta jeansshorts bara för att man är chefens dotter …”

Miggorna står som spön i backen, d.v.s. många skriver till mig nu (och det är de välkomna att göra)! Inte konstigt, de har ingenstans att ventilera sina tankar och åsikter, allra minst i den lilla trånga stuga med så lågt i tak att de måste gå dubbelvikta som är deras arbetsplats: Migrationsverket. Här är ytterligare en migga som skriver vad den tänker i vetskap om att jag inte anger mina källor:

Jag läste den 4 juli på din blogg igen och såg att en kollega undrade om man som anställd inom Migrationsverket kan ha religiösa symboler på sig på jobbet. Svaret på det är kort och gott: jajamen!

Jag har haft arbetskamrater på verket som har haft allt från slöjor till stora kors runt halsen. Kan man gå i korta jeansshorts bara för att man är chefens dotter eller ha hunden med sig på jobbet även om det finns allergiker på arbetsplatsen så ska väl också slöjor och kors gå bra!

Sen kan man undra varför en asylsökande muslim ska ha rätt att känna sig ”kränkt” av ett kors, medan jag inte har rätt att känna mig ”kränkt” av en kollega/sökande med slöja? Personligen skulle jag aldrig sätta på mig ett kors på jobbet, även om det kan hända privat. Det jag menar är ju att myntet har två sidor, men av någon anledning väljer vi oftast att bara ser på saker från ett håll.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: