• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2010
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Politometer!

Jag hamnade av misstag på en sajt som heter Politometern (som jag aldrig har sett förut). Där stod följande text i samband med diagrammet till vänster:

Partimätaren: Centerpartister är de som oftast bloggar om ”Merit Wager”. Ämnet nämns i cirka 0,05% (1 av 1919) av blogginläggen från centerpartister.

Ha ha ha ha ha! När man tittar på diagrammet så ser man att det står ”0 %” över alla partibeteckningar och ”ämnet”, d.v.s. mitt namn, nämns i 0,5 % av inläggen av politiska bloggare med beteckningen C, d.v.s. knappt alls. Nej, det är väl ganska självklart att mitt namn inte nämns särskilt ofta (snarare ytterst sällan!) av ”politiska bloggare”, jag är ju inte på något sätt allierad med något politiskt parti och existerar därmed knappt för alla dem som vill fram inom politikområdet.

Jag tycker inte om den svenska partipolitiken och vill inte vara en del av den. Dock finns det givetvis bra personer som ägnar sig åt partipolitik, lika väl som det finns folk på politiska poster som är rena katastroferna. Något intresse av att själv vara en del av ett så hårt styrt, kattrakande, rygghuggande och ryggdunkande område som den svenska partipolitiken, det har jag inte. Jag har ett intresse av att få leva i ett samhälle som är fritt och bra för så många som möjligt, men är inte alls säker på att ett trögt politiskt system bidrar till det… Jag vill i alla fall inte vara en del av det, jag vill vara fri (så fri det går, i ett så genompolitiserat land).

Jag vet att många läser min blogg – ”verklighetens folk”, journalister, riksdagsledamöter, andra politiker, folk i andra länder, regeringskanslier i flera länder, EU-kommissionen etc. Det räcker mer än väl. Det syns inte alls på någon Politometer, men väl i min bloggstatistik. Att bloggarna inom den politiska sfären inte nämner ”ämnet”, d.v.s. mitt namn, betyder dock inte att de inte läser vad jag skriver. Det betyder inte heller att de inte tar upp mina idéer och tankar.

Som sagt: jag hamnade av en slump på sajten Politometern. Synd att allt – ALLT! – är så fruktansvärt genompolitiserat i detta land. Själv vägrar jag att vara med i den karusellen, och förbehåller mig rätten att tycka och tänka helt fritt och att, likt en vindflöjel, ibland luta åt vad förståsigpåare och genompolitiska personer betecknar som ”vänster”, ”höger” och ”mittemellan”. Själv betecknar jag det som ”tankefrihet”.