• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2010
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland: Socialdemokraterna vill ha kontrollerad arbetskraftsinvandring

Socialdemokraterna, SDP, anser att den arbetsrelaterade invandringen till Finland också i fortsättningen måste vara kontrollerad och baserad på ett verkligt behov av arbetskraft.

SDP anser att Arbets- och näringsministeriet måste se till att arbetstillstånd, som beviljas utländska personer, inte försvårar jobbmöjligheterna för personer som är bosatta i Finland.  ”Mannen på gatan” som intervjuats säger:

Det behövs inga utlänningar hit för att arbeta. Först arbete åt de egna och om de inte räcker till kan man ta hit utlänningar.

Utlänningar av alla kulörer lockas hit, men först borde ungdomarna i Fredrikshamn få jobb.

Riksdagsledamoten Maarit Feldt Ranta, SDP, förklarar varför partiet vill behålla arbetsbehovsprövningen:

Om vi ser på läget i Finland idag, så är det så att vi har 300 000  arbetslösa. Det är väldigt många unga som går utan arbete. Då tycker vi att det är klokt och rättvist att vi först ser till att de här människorna får arbete och först efter det lockar människor hit från länder utanför EU.

Regeringen vill föra en liberalare linje och vi tycker att det är vansinnigt i det här läget. Redan nu kan alla som jobbar i högre ledningspositioner, specialister, musiker, idrottsmän, bärplockare komma till Finland utan någon som helst behovsprövning. Vi ska ha kvar en behovsprövning till vanliga yrken där vi har arbetslösa i Finland. Vi tycker att det är rättvist och klokt.

Partiet vill också snabba på behandlingen av asylansökningar och se över i vilken mån Finland ska betala resekostnaderna vid familjeåterföreningar. Enligt SDP bör personer som kommer till Finland för att förenas med sin familj betala en del av resan själv. Partiet vill på det här sättet sätta stopp för så kallade ankarbarn.

Socialdemokraterna presenterade sitt invandringspolitiska program den 12 augusti.

Källa bl.a. Yle.
%d bloggare gillar detta: