• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2010
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Socialminister Göran Hägglund besökte Veikko Virtanen på Suomikoti

Läs först mina tidigare inlägg om krigsveteranen Veikko Virtanen, nästan 90, här på bloggen. Och på vår Veikko-blogg En sista kamp.

Socialminister Göran Hägglund samtalar med Veikko Virtanen

Göran Hägglund, Vuokko Aspfors Toivonen, Marja-Liisa Sairanen

Idag besökte socialminister Göran Hägglund Veikko på Suomikoti. Han åt lunch och samtalade med Veikko och med Suomikotis engagerade tf verksamhetschef, vanligtvis ekonomiansvariga Vuokko Aspfors Toivonen och med styrelsens ordförande Marja-Liisa Sairanen. Närvarande var också bland annat Mikko Viitala som skapade FB-gruppen Veikko vs Vaxholm som samlade över 20.400 medlemmar i kampen för att Veikko skulel få flytta från det dåliga äldreboendet Cyrillus i Vaxholm där han inte kunde göra sig förstådd och ingen brydde sig om honom, till det enastående Suomikoti som satsat på trivsel, aktiviteter och mycket personal. Och där han blir bemött med respekt, får god mat och kan tala sitt modersmål.

I en intervju med SVT Uutiset sade Göran Hägglund bland annat:

Jag brinner verkligen för de här frågorna för att de handlar om enskilda personer som många gånger mer eller mindre blivit bortglömda. Det handlar om maten, det handlar om personal som kan språket, det handlar om att ge alla möjlighet att komma ut i friska luften om man har krafter för det och att man får bo tillsammans med den människa man kanske bott med i decennier tidigare och att inte kommunen är den som särar på dem.

Veikko och alla de andra var glada över ministerbesöket och Lyydia Rajala, nästan 91, sjöng en finsk sång för ministern vid kaffet. Besöket var mycket lyckat och har förhoppningsvis gett ministern en del nya insikter och kunskaper.

Här är ett klipp från samtalet mellan ministern och Veikko. det handlar om skillnaden mellan Cyrillus i Vaxholm och Suomikoti.

%d bloggare gillar detta: