• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2010
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Skillnad på folk och folk och brott och brott inom Socialdemokratin

I Dagens Nyheter den 21 augusti skriver ledarskribenten Hanne Kjöller en text med rubriken Sexköp: Brott utan proportioner. Läs den först och fundera sedan över:

Hur kommer det sig att Socialdemokraterna skriker i högan sky över att några svensksvenska S-kandidater till lokala politiska uppgifter köpt sexuella tjänster av prostituerade, medan de håller helt tyst när en utomeuropeisk invandrad s.k. nysvensk (hoppas att vokabulären är rätt, detta är minerad mark och alltid är det någon som kan bli kränkt) på sannolika skäl misstänks för stämpling till människorov?

Varför behandlas dessa ”gubbar” så olika: svensksvenskarna ”ska ut med huvudet före” (Ibrahim Baylan) medan den i Hanne Kjöllers text namngivne Abdo Goriya står kvar som nummer två på Socialdemokraternas Stockholmslista över kandidater till fullmäktige?

De svensksvenska S-männens misstänkta brott (de är inte dömda) är väl ändå, hur man än vänder och vrider på det, knappast grövre än stämpling till människorov (om det konstateras) som kandidaten till Stockholms kommunfullmäktige, Abdo Goriya, misstänks för? Ska alltså svensksvenskarna ”ut med huvudet före” från sina lägre positioner medan nysvensken ska in ”med huvudet före” i kommunfullmäktige med inflytande över för stockholmarna viktiga verksamheter? Eller har jag missat något här?

Alltså: när partisekreterare Ibrahim Baylan säger att ”den socialdemokrat som ägnar sig åt sexköp åker ut med huvudet före” och ”stämmer uppgifterna är förtroendet förverkat och jag förväntar mig att de lämnar sina uppdrag” då vill jag veta vad han anser om hur den socialdemokrat  som suttit häktad för medverkan till människorov (rättegång har inte hållits än), ska behandlas? Borde inte en person som suttit häktad för ett så allvarligt brott, försättas i ”karantän” eller ges ”time out” eller vad man vill kalla det, tills en rättegång visat om de mycket allvarliga anklagelserna var sanna eller inte, d.v.s. om man är skyldig eller inte?

Varför behandlar Socialdemokraterna människor misstänkta för brott, som på sin höjd ger böter och människor misstänkta för brott som ger många års fängelse, så olika?

Att läsa:
S-toppen avslöjas av hemliga inspelningar – Expressen 14 maj 2010
Mona Sahlin: ”Ingen kastas ut ohörd” – Expressen 17 maj 2010
S-politikern Abdo Goriya släppt ur häkte – Expressen 26 maj 2010

%d bloggare gillar detta: