• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2010
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En f.d. migga: ”…en ekonomi/marknad byggs upp kring personer som olagligt befinner sig i Sverige”

En f.d. migga skriver:

Jag kände igen det som en läsare skrev här på bloggen angående bidragsfusk med dubbla identiteter. Det har även rapporterats i Gefle Dagblad (http://gd.se/nyheter/gavle/1.1346115-migrationsverket-i-gavle-avslojade-nytt-bidragsfusk) för ett år sedan.

Det gör ont att se vår gemensamma välfärd missbrukas på det här sättet!

Varför ambassaderna inte tar fingeravtryck av anhöriga till asylsökande är helt obegripligt. Vilket land i västvärlden tar inte fingeravtryck av utländska medborgare, oavsett omständigheterna kring varför man kommit hit? Det är ju skrattretande att man inte gör det i Sverige.

För mig som skattebetalare framstår svenska myndigheter som totalt inkompetenta. Många huvuden skulle rulla i andra länder om landets affärer sköttes så dåligt, men inte i Sverige. Här tiger man ihjäl problemen (och verkar på fullt allvar tro att de då försvinner). Folkvalda politiker anser sig ha rätt till fortsatt jobb oavsett hur mycket de klantar sig. Politiker tycks också ha ett eget LAS (Lagen om anställningsskydd), vilket är befängt.

Ansvariga på myndigheter skyller på andra myndigheter. Ingen tar ansvar! Problemen har tillåtits bli för stora. Alliansen har misslyckats totalt med att rätta till problemen på asylområdet! Det kan komma att kosta dem deras jobb i september.

Vad som nu håller på att hända – eller man kan ju faktiskt säga att det redan har hänt – är att en ekonomi/marknad byggs upp kring personer som olagligt befinner sig i Sverige. Precis som i USA erbjuds vissa tjänster/jobb billigt med hjälp av före detta asylsökande som vägrar återvända till sina hemländer. När den stora majoriteten av konsumenter anpassar sig till de billigare tjänsterna så uppstår ett dilemma. Ska de som finns olagligt i Sverige avvisas med risk att svenska medborgare måste anställas med högre löner, eller ska vi ignorera problemet och behålla billigare varor/tjänster? Detta är vad man brottas med i USA, och snart även i Sverige.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: