• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2010
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsminister Astrid Thors: ”Kräv biometriska pass av somalier.”

Läs först inlägget Finland: Bedrägerimisstankar kring somaliska familjeanknytningsärenden.

Migrationsminister Astrid Thors presenterar skärpningar i samband med asylsökandes familjeåterförening. Hon föreslår att de som söker sig till Finland ska avkrävas biometriska pass med fotografi och fingeravtryck. Det berättar tidningen Helsingin Sanomat – den 30 augusti.

Som det ser ut idag kan tjänstemännen som utreder somaliers ansökningar om familjeanknytning inte försäkra sig om de sökandes identitet. I Sverige har man redan infört passkrav och det har gjort att antalet ogrundade ansökningar minskat.

Migrationsminister Astrid Thors anser att det är minoritetsombudsmannens sak att utreda om det är möjligt att somaliska flickor hämtas till Finland för att bli hustru nummer 2 eller pigor. Tidningen Helsingin Sanomat har tidigare berättat att inrikesministeriet misstänker bedrägeri när det handlar om ansökningar för ”fosterbarn”.

Riksdagen har krävt en förklaring av regeringen om hur familjeanknytning till asylsökande hanteras, men enligt Thors har inrikesministeriet inte resurser att göra en sådan utredning.

Migrationsverkets överdirektör Jorma Vuorio berättar, att Finland är det land som får ta emot flest somaliska fosterbarnsansökningar i förhållande till sin folkmängd i hela Europa. Också hans nordiska kollegor bekräftar att detta är ett finländskt fenomen.

%d bloggare gillar detta: