• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2010
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Ibland har vi inte fått några direktiv eller något stöd alls, utan har varit tvungna att uppfinna hjulet själva.”

En migga skriver, apropå inlägget Om boken Världsmästarna:

Jag ska skaffa boken, det blir nog intressant läsning. Avsnittet om ”De apatiska journalisterna”  låter lovande. Vi har ibland skämtat på verket om ”de apatiska handläggarna”. Det kan kanske tyckas vara cyniskt eftersom ingen av oss sondmatas etc, men under årens lopp så har vi haft skiftande ledningar och precis när vi blivit upplärda att göra en sak på ett visst sätt så kommer nya direktiv som säger att vi inte alls ska göra så. Utan på ett annat sätt. Risken finns att man till slut blir nästan apatisk.

Ibland har vi inte fått några direktiv eller något stöd alls, utan har varit tvungna att uppfinna hjulet själva. Och det har lett till rättsosäkerhet: det kan inte vara OK att jag sitter och skriver skriver avslag på en ansökan medan handläggaren mitt emot mig beviljar ansökan när det rör sig om två mycket snarlika ärenden, från samma land, med samma asylskäl och med samma bevisning.

Många av oss är, om inte apatiska, så åtminstone frustrerade. Hur än vi gör så blir det fel och vi tillskrivs egenskaper som att vi är ”dumma och onda” etc. ( Gellert Tamas m.fl.)

© Denna blogg!