• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2010
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Det sker en individuell bedömning av asylskälen”

Fler borde läsa vad miggorna berättar, och inte bara läsa utan också allvarligt begrunda deras berättelser. Här skriver en migga igen:

Det är klart att det har funnits – och ännu finns – anställda på Migrationsverket som inte alls borde finnas där. Personer som har en negativ syn på människor från andra kulturer. Det finns även offentliga biträden, som företräder de asylsökande, som har samma syn.

Vi ska, förutsättningslöst, bedöma dessa människors eventuella asyl- eller skyddsskäl  efter att de lämnat sitt hemland av någon anledning. Vi ska inte ha åsikter om deras religion eller politiska uppfattning. Om muslimer är förföljda i landet X och om kommunisterna riskerar dödsstraff i landet Y så måste det kvitta oss lika. Finns det dokumentation eller en trovärdig berättelse som backar upp det hela och det följer utlänningslagens kriterier så ska personen få asyl. Vi kan inte neka en person asyl p.g.a. våra personliga värderingar.

Mycket har skrivits om de ”kristna irakierna” och varför de inte kan få asyl allihopa enbart på grund av att de ju är kristna, precis som vi här i Sverige. Men, om någon journalist fortfarande skulle ha missat detta: Det sker en individuell bedömning av asylskälen, det är vad vi på Migrationsverket måste göra. Det räcker inte att personen i fråga är kristen, snäll, arbetsam, ej kommunist, sjuk etc.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: