• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2010
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Jag skrev om hur SVT misshushållar med medarbetare och licenspengar redan i juni 2009…

Jag tror att jag var först med att slå larm. Nu har också tidningen Journalisten skrivit! om SVT:s dumheter. Läs artikeln SVT: Protester väller mot Eva Hamilton.

Här finns mina kolumner om SVT fullständigt absurda hantering av sina medarbetare:
Systemet och SVT tycks undgå facket – 10 juni 2009
Varför så tyst om SVT:s personal? – 5 juli 2010

Och här är mina blogginlägg om misshushållningen:
SVT misshushållar med folkets licenspengar – och med sina medarbetare. Del 1 – 18 augusti 2010
SVT misshushållar med folkets licenspengar – och med sina medarbetare. Del 2 – 23 augusti 2010

SVT:s sätt att förhandla med medarbetare som inte uppskattar deras orimliga ”erbjudande att få övergå till bemanningsföretag” skulle göra många mörkrädda: Goliat mot David räcker inte som bild av hur maktapparaten beter sig! SVT:s sätt att agera bakom folks ryggar är inte heller trevligt, för att ta till ett understatement. Deras felaktiga uppgifter, t.o.m. satta på pränt för att de vet att ingen vågar göra något eftersom de då blir svartlistade och missar möjligheter att ens någonsin i framtiden få ett jobb på SVT, är unbelievable, i brist på ett lika bra ord på svenska (otroliga låter för milt). Trots att de ju har en hel stab av jurister och en förhandlingschef som borde känna till lagar och regler.

Finns det någon instans som är ansvarig för detta Public Service? Vem, vilka? Kulturdepartementet? Riksrevisionen? JO? JK? Vem???

Att det är illa ställt på Försäkringskassan, Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, hos Polisen och diverse andra samhällsinstitutioner vet alla om. Men folk verkar av någon anledning tro att licensbekostade SVT inte behöver granskas och kritiseras! Kanske tänker man att ”där finn ju Årets Ledare 2009′, så det kan väl inte vara så illa ställt”. Fråga alla medarbetare som blivit totalt överkörda av Eva Hamilton om de också tycker att hon är värd titeln Årets Ledare. Fråga Årets Ledare varför licenspengar har berikat utsparkade SVT-medarbetare i stället för att användas klokt och genomtänkt på anställda och frilansar på det sätt som har fungerat i decennier på SVT. Och en massa andra relevanta frågor.

Att Kulturdepartementet har accepterat att pengar rinner ut och att SVT blir ett skalbolag i dess ”ordliga” bemärkelse är svårt att förstå, alltså om det är så att Kulturdepartementet har något faktiskt ansvar för SVT, vilket jag inte är säker på. Jag vet att departementet givetvis inte kan styra över SVT och SR, men vad kan undra över är – eftersom det finns regeringsbeslut på att vi måste betala licensavgifter – om departementet har något ansvar för hur verksamheten (miss)sköts?

Jag har i alla fall slagit larm under lång tid och flera gånger.

© denna blogg. Vid citat, var vänlig länka till detta inlägg.
%d bloggare gillar detta: