• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

SVT klagar på kulturdepartementet

I början av september skrev SVT:s tidigare enhetschef för riksnyheterna, Per Yng, numera sportchef, på debattsidan Skriv i DN och klagade över att kulturdepartementet aviserat att sponsring ska förbjudas. Yng ansåg att de 30-35 miljonerna kronor som sponsringen inbringar är absolut nödvändiga för att SVT ska kunna behålla stora sportevenemang. Jag har inte tidningen kvar och texten finns inte på nätet, så jag kan inte citera exakt, men detta var vad hans text huvudsakligen handlade om.

Under flera år – under  den tid han var nyhetschef – deltog han i det jag kallar ”sönderslagningen av välfungerande strukturer”, där SVT tvingade många medarbetare att sluta (trots att de absolut behövdes) och gå över till ett bemanningsföretag som drevs av f.d. SVT-medarbetare. Inte bara slogs samarbete, trygghet, goda relationer och känslan av samhörighet sönder, de här påhitten gjorde också verksamheten mycket dyrare.

Hade Per Yng och hans chef Eva Hamilton tänkt till lite så hade de nog kunnat spara in några slantar till sportevenemangen genom att inte göda bemanningsföretag som skicka sina fakturor med rejäl vinst på de sparkades löner plus 6 % eller 25 % moms ovanpå alltihop, som SVT inte får dra av utan måste betala i sin helhet.

Läs inlägget Eva Hamilton, SVT: ”2010 är ett extremt år.” Där finns också länkar till tidigare inlägg om SVT:s märkliga agerande.

%d bloggare gillar detta: