• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Ullenhag kan vakna upp redan nu!”

En miggas reaktion på den nye integrationsministern som utnämndes idag, 5 oktober:

Jag lyssnade på radio idag och hörde Erik Ullenhag, ny integrationsminister sade att han ”aldrig träffat en asylsökande som vill få bidrag i stället för att jobba”. Jag undrar verkligen hur många asylsökande Erik Ullenhag egentligen har träffat.

Jag träffar varje vecka asylsökande som faktiskt säger att de räknar med att få gratis lägenhet och socialbidrag här.

Jag ställer frågan om deras skyddsbehov: ”Om du hade så svårt med grannen i hembyn, varför flyttade du inte till huvudstaden, till en annan by etc. Varför kommer du ända hit, till Sverige?”

Och svaret på frågan är oftast: ”Jag har ingen bostad där, inget jobb, ingen jag känner i någon annan by eller i huvudstaden.”

Och om jag utvecklar det hela genom att säga att här i Sverige har du inte heller bostad, jobb, anhöriga, och du kan inte ens språket, vilket du trots allt kan i ditt hemland, då är svaret oftast att ”här finns socialen och bidrag”. Många vill inte arbeta alls, enligt vad de säger till mig, eftersom kvinnor inte arbetar i deras hemländer. Och många män anser att de är värda en lång utbildning som de  inte har haft råd med i hemlandet, innan de eventuellt börjar jobba här.

Ullenhag kan vakna upp redan nu!

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: