• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Asylfusket förstör mest för dem som har styrkt sin identitet och som har fått PUT på sina egna, helt sanna asyl- eller anknytningsskäl.

När ska fusk och bedrägeri stoppas, till förmån för dem som har behov av skydd här? Och när ska de som fått beslut om avvisning enligt utlänningslagen återsändas till sina hemländer? Med andra ord: När ska asylrätten och asylprocessen återupprättas till förmån både för dem som har asyl- och skyddsskäl och för tvivlande och frustrerade svenskar?

Så här skriver en migga, jurist och beslutsfattare i asylärenden, som har jobbat på Migrationsverket i tio år:

Jag får mer och mer insikter om hur vårt asylsystem havererat. Samtidigt får invandrare som har all rätt att vara här, som fått PUT som flyktingar eller som anhöriginvandrare utan något fusk, inte  arbete hur än de försöker. De får skörda vad bedragarna har sått, man kastar ut barnet med badvattnet.

Många är ärliga, de har styrkt sin identitet och har fått PUT på sina egna, helt sanna asyl- eller anknytningsskäl. Och: Asylfusket förstör mest för dem och också vi på Migrationsverket blir störda av allt fusk. Det påverkar oss alla, vare sig vi vill eller inte.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: