• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

När det gäller SVT förvånar ingenting; om behandlingen av Karin Hübinette

Den 5 juli 2005 skrev jag detta inlägg: Karin Hübinette – programledare för Agenda! Och den 9 december samma år skrev jag inlägget Karin Hübinette blir ny programledare för Sveriges Televisions program Agenda.

Karin Hübinette är en av våra främsta kunniga, seriösa och erfarna programledare och nyhetsankare. En klippa som alltid är påläst, har kunskap nog att ställa relevanta frågor och som är strikt och korrekt när det gäller allvarliga frågor på hög nivå. Sådana som hon växer inte på trän, så värst många likar har hon inte.

Men SVT, detta på så många sätt misskötta bolag – särskilt när det gäller HR, som det heter nuförtiden men också på ekonomisidan – väljer att ställa all denna kompetens åt sidan för att systern har blivit minister! Det innebär att man anser att Karin Hübinette inte klarar av att hålla sig undan eventuella jävssituationer, att man alltså inte litar på henne trots att hon visat sin professionalitet i åratal, ända sedan hon som ung Karin Pettersson fick hoppa in som programledare för debattprogrammet Kvällsöppet från Göteborg. Det är oförskämt av SVT!

När det gäller SVT förvånar ingenting, så kanske är det hennes underskrift i det ”Öppet brev till SVT:s ledning” som hon tillsammans med ett stort antal namnkunniga medarbetare på SVT nyligen skrev, som man nu bestraffar henne för. Den tanken är inte alls orimlig, SVT:s usla behandling av kompetenta och lojala medarbetare är väl känd inom den krets som drabbats och löpande drabbas, och mycket få – knappt någon – vågar gå ut och berätta om det eftersom han/hon då löper stor risk att svartlistas och bli av med sin möjlighet att försörja sig.

Om SVT inte tar sitt förnuft till fånga (vilket de knappast kommer att göra) och låter henne fortsätta som programledare i Agenda, hoppas jag att Karin Hübinette snarast får ett erbjudande om ett jobb där hennes begåvning, klokskap, erfarenhet och professionalitet till 100 % uppskattas och att hon kan gå ut genom SVT:s svängdörrar och inte behöva gå tillbaka!

© denna blogg. Vid citat, länka till detta inlägg.
%d bloggare gillar detta: