• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Hur ska dessa män överhuvudtaget kunna jobba i Sverige, om de får PUT? ”

En migga ger en kort men signifikativ bild ur verkligheten – som den (miggan) också anser borde nå Erik Ullenhag, ny integrationsminister:

Jag träffar alltför ofta i mitt arbete som beslutsfattare på Migrationsverket asylsökande män som vägrar skaka hand med mig för att jag är kvinna. De vill också oftast byta handläggare av samma skäl. Hur ska dessa män överhuvudtaget kunna jobba i Sverige, om de får PUT? I Sverige kommer de att tvingas skaka hand med kvinnor och även om de öppnar eget, exempelvis en kiosk, kommer de att tvingas ta emot pengar av kvinnliga kunder, ifall de inte inför något system där pengarna lämnas i en burk och varan kastas till kunden över disken.

Jag börjar bli lite kritisk till denna handskakningsceremoni som vi anställda måste följa för att visa vår välvilja. När välviljan helt saknas hos den asuylsökande så känns det enbart förnedrande att stå där inför en man med ett välansat tolvcentimetersskägg som ryggar tillbaka när jag sträcker ut handen.

Varför söker sig dessa människor till Sverige? Även om  de skulle ha haft problem i det egna landet så finns det ju ett antal länder i arabvärlden dit de kan söka sig och där de kan leva på det sätt som de är vana vid att leva.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: