• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2010
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En bloggläsare: ‘…och det var egentligen först när jag började gå dit som jag på allvar började uppskatta min hemstad.’

En bloggläsare har en annan syn på Malmö än den, som malmöpolitikern ger uttryck för i sin text ”Familjer från Vellinge och västra Skåne åker på ‘safari’ genom Malmö med låsta bildörrar.” (Läs också En bloggläsare: ”Vi vanliga väljare lever i landet, vi ser problemen.”, En bloggläsare: ”På sikt kan det leda till konstruktiva lösningar.” och

Jag uppskattar verkligen din blogg och tycker att den belyser viktiga frågor som sällan står att läsa om i pappersmedierna. Jag tycker också att den malmöpolitiker som uttalar sig den 13/11 har all rätt att yttra sig som han/hon gör, men som uppvuxen i staden är det mycket jag inte känner igen mig i.

Att ”stora delar av den vita medelklassen” inte rör sig i de centrala delarna av staden på kvällstid har jag svårt att tro. Vad finns det att göra på kvällarna i Lomma, Bjärred och på Limhamn? Min erfarenhet är att alla sorters människor går ut på Möllevången, och det var egentligen först när jag började gå dit som jag på allvar började uppskatta min hemstad. Jag har dessutom lärt känna många politiskt engagerade personer som bor där, av vilka några dessutom har officiella uppdrag. Eftersom en överväldigande majoritet av Möllanborna dessutom röstar på den sittande s-ledda makten i kommunfullmäktige, är det ganska osäkert i vilken utsträckning politikerna hade betett sig annorlunda om fler av dem hade bott där.

Så Möllevången är knappast som Rosengårdsgrannen och SD-fästet Almgården. Däremot stämmer det säkert att det förekommer mycket skumma saker i affärslokalerna. Brottsligheten ska visst också vara den högsta i staden, vad jag har hört. Men om malmöpolitikern fortfarande syftar på Möllan i talet om att det är klokt att riva vissa problemområden, är han/hon helt ute och cyklar. Det vore som att skjuta en folkkär artist för att han har problem med alkohol och våldsamhet.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: