• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2010
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverkets rättschef den 17 november: ”Det går direktflyg mellan Sverige och Bagdad och folk reser fram och tillbaka utan problem.”

Otaliga gånger har jag skrivit om hur det går direktflyg mellan Sverige och Irak (både till Bagdad och Erbil och Sulaymania) och att irakier, som fått PUT för att de absolut inte kan återvända och för att om de tvingas återvända så kommer de att dö i princip på fläcken. Jag har inte sett gammelmedia ta upp det som jag tar upp, bland annat i mina texter En del irakier semestrar i norra Irak samtidigt som andra säger att det inte går att återvända (5 augusti 2008) och  Ännu fler direktlinjer till Irak ( 12 augusti 2009),

För första gången hör jag den 17 november 2010 Migrationsverket, genom sin rättschef Mikael Ribbenvik, ta upp just detta, som är allmänt känt, men nästan aldrig talas högt om:

Vi har ju reguljära flygningar mellan Sverige och Bagdad, folk reser fram och tillbaka utan några besvär.

Det har i åratal gått direktflyg till både Bagdad och till norra Irak och irakier har rest hem vecka ut, vecka in; månad, månad in och år ut och år in. Många vistas i Irak under långa tider, trots att de alltså i Sverige har hävdat skyddsskäl gentemot just det landet. Svenska bidrag fortsätter att betalas ut och en del har skrutit om hur de hyrt ut sina lägenheter i Sverige till landsmän, inte sällan för mycket höga summor, och hur de kan leva mycket gott hemma i Irak. Personer med förstahandsuppgifter säger att en del köper hus eller lägenheter i hemlandet, en del startar företag.

De som visar vilka de är och varifrån de kommer och som befinns ha asyl- och skyddsskäl har rätt att få uppehållstillstånd i Sverige. De som ljuger sig till uppehållstillstånd och vilkas starka skyddsskäl är som bortblåsta sedan de fått PUT och som då reser hem till landet de påstod sig absolut inte kunna återvända till för då dödas de i princip på fläcken, ska få sina tillstånd indragna (enligt utlänningslagen), och återvända till sina hemländer för gott.

Sverige måste skärpa sig i asylhanteringen – både vad gäller dem som ska ges PUT, och vad gäller dem som INTE ska ges PUT eller vilkas PUT ska dras in för att det fåtts på falska grunder. Annars blir motsättningarna – med rätta – ännu större och SD blir tredje största parti i Sverige efter valet 2014.

%d bloggare gillar detta: