• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2010
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Kan det verkligen finnas någon som tror att vi som jobbar på Migrationsverket har yttrandefrihet?”

En migga undrar (bland annat apropå inlägget Om miggorna som skriver och berättar inifrån Migrationsverket):

Kan det verkligen finnas någon som på fullt allvar tror att vi som jobbar på Migrationsverket har yttrandefrihet? En gång blev jag själv uppringd av en av den dåvarande GD:s hejdukar, som ville att jag skulle ompröva ett helt korrekt utvisningsbeslut där jag var delaktig, och bevilja PUT i stället för att avslå ansökan. Detta eftersom media skrev om personen! Jag vägrade och GD fick själv stå för det nya beslutet.

Sedan blev jag uppringd av någon som stod GD nära och som sa att GD:n inte längre tyckte om mig. Och att jag kunde glömma allt vad karriär heter. Hos verket.

Jag som aldrig hade träffat den här GD:n undrade lite över hur det kom sig att hon, som inte kände mig alls, ens hade tyckt om mig förut, men nu slutat att tycka om mig. Samtalet, som var just så här barnsligt, kunde även uppfattats som hotfullt, men jag orkade inte gå vidare med det. Och vart skulle jag ha gått? Ingen av cheferna eller de övriga anställda som vill göra karriär hos oss vill ta i sådant. Vi andra, vi som faktiskt vill följa lagen, hamnar i situationer liknande den som jag nyss berättat om.

© Denna blogg.

 

 

%d bloggare gillar detta: